x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old S-a incins!

S-a incins!

22 Mai 2004   •   00:00

In sfarsit s-a incins campania. La Bacau Dumitru Sechelariu a interzis afisajul electoral in oras cu o singura exceptie: el. La Vaslui un popa a cantat in timpul unei slujbe 〞Multi ani traiasca!" pentru PNL, declarand ca pentru el nu conteaza ca-i PNL-ul, PD-ul sau PSD-ul, canta pentru cine vine cu campania la biserica, oricum, tot dracul ala e!

Am mai auzit ca unii PD-isti s-au legat cu lanturi intr-un parc din Bucuresti in semn de revolta fata de primarul PSD in functie, care nu i-a lasat sa faca o adunare electorala in acel parc.

La Suceava domnul Cozmanca s-a suparat cel mai tare. El i-a amenintat pe cei din opozitie ca, daca mai fluiera la adunarile PSD-ului si strica atmosfera de armonie si intelegere care domina campania lor electorala, va lua masuri drastice. Tocmai acum, cand Guvernul a interzis fluieratul si injuratul pe stadioane, huliganii de la opozitie sa-si bata joc de eforturile executivului de a alinia tara la standardele europene, inclusiv la cele de politete si cei sapte ani de acasa? Nu se poate! Numai ca, tot la Suceava, si exact dupa aceste standarde dominate de moralitate si corectitudine, tot domnul Cozmanca spune ca PSD-ul poate face in teritoriu alianta cu oricine, inclusiv cu PRM-ul, numai sa castige cat mai multe locuri in consiliile locale. Cum vine asta? In declaratiile de la Bucuresti, PRM-ul este drac, iar in tara e frate, conform devizei de lupta electorala a domnului Cozmanca: 〞Ca sa luam puterea toata,/ N-avem mama, n-avem tata!"

Am vazut un afis electoral cu Mircea Geoana de era sa pierd controlul volanului, asa de aiurea mi s-a parut sa-l vad pe candidatul PSD-ului la Primaria Generala a Capitalei zambind larg, privind increzator inainte, probabil spre primarie, dar avand capul retezat de pe la jumatatea fruntii. Bancul care a inceput sa circule imediat prin Bucuresti este asa: stii de ce Geoana are doar fata in afis si restul capului nu? Pentru ca el pe fata candideaza la primarie, dar capul ii sta tot la externe.

Eu zic ca nici daca i-l facea Traian Basescu insusi, n-ar fi iesit mai anapoda afisul ala. Dar pe de alta parte ma intreb daca asa o fi strategia? Daca asa trebuie facut, ca asa-i la americani? Ma rog, nu ma bag! Eu cred ca Mircea Geoana merita niste afise mai bune si mai interesante decat cele pe care le-am vazut pe panouri. Parerea mea!

Mergem mai departe si trecem la invitatul de onoare al rubricii de astazi, domnul Ion Iliescu. Aplauze! Ion Iliescu anunta ca el este programat sa traiasca 120 de ani. Probabil domnia sa are intrare in baza de date a imparatiei cerurilor si si-a verificat dosarul de cadre pe care il tine sfantul Octav sau cum l-o fi chemand pe responsabilul cu resursele umane din Rai. Sau poate ca Domnul Iliescu si-a programat sa traiasca pana ce Romania va intra in UE fara nici un fel de probleme, ultimul capitol referitor la justitie si coruptie fiind rezolvat in sfarsit dupa 55 de ani de negocieri.

Parca-l vad peste 50 de ani pe domnul Iliescu decorat pentru intreaga activitate de noul prim ministru al Romaniei anului 2054, Petre Roman, in virsta de 103 ani, 14 campanii electorale si inca doua revolutii; cea din 2015, cand s-au reintors comunistii si cea din 2053, cand s-a reintors democratia. Pe scurt, povestea SF a istoriei viitoare a tarii ar putea fi: in 2015 muncitorii si taranii, alaturi de fotbalisti si alte categorii defavorizate, nu mai suporta jugul regimului burghezo-mosieresc si fac o revolutie care izbucneste in Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, la meciul de retragere din politica a lui Ion Iliescu, meci facut dupa modelul Gica Popescu in 2004. Dinel Staicu profita ca este pe teren propriu, il faulteaza pe Iliescu si ia puterea atat in teren cat si in tara. Capitala este mutata la Scornicesti de catre tov. Dinel Staicu, secretar general al PCR, cel mai iubit fiu al poporului. Constrans de imprejurari, domnul Iliescu a acceptat sa redevina prim-secretar la Politehnica Iasi, numai ca sa poata ramane in sistem si sa-l poata slabi din interior. Tara merge bine cat merge, dar abuzurile dictatorului Dinel Staicu devin insuportabile. In 2053, poporul, nemaisuportand sa joace fotbal cu de-a sila, sa construiasca stadioane si sa traiasca in cantonamente, s-a rasculat, a pus mana pe sticle, seminte, steaguri si sirene si l-a rasturnat pe tovarasul Staicu inlocuindu-l, cu cine altcineva decat cu domnul Ion Iliescu. El redevine presedinte in mod legal, deoarece vechea Constitutie, votata in 2003, fusese abrogata inca din 2015, cand s-a instaurat in tara noastra dictatura fotbalisto-staicovista si inlocuita cu statutul Ligii Profesioniste de Fotbal. Iata-l asadar pe dl Iliescu la primul mandat, alaturi de Petre Roman, primul-ministru...

Inca viguros, cu acelasi zambet bonom cu care i-a cucerit pe romani in 2053, la fel ca in 1989, domnul Iliescu tine un discurs la Conferinta Nationala a Cooperativelor Agricole de Productie abuziv transformate in stadioane, conferinta la care ii zarim in sala ca invitati pe toti colegii sai din ultimele trei regimuri, care au rezistat fara sa se mute nici la alt partid, nici in alta tara, nici pe lumea cealalta. Discursul domniei sale incepe simplu, direct, transant: Stimati concetateni, Romania se afla pe un nou drum. Avem semnale pozitive de la toti partenerii nostri... Istoria se repeta. Ce pacat!
×
Subiecte în articol: domnul iliescu