x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Sezonul s-a inchis, partiile sunt deschise

Sezonul s-a inchis, partiile sunt deschise

03 Mar 2005   •   00:00

PARTIEEE!
WEEK-END - Pentru schiori, primavara mai intarzie cateva saptamani Zapada de pe multe partii depaseste 50 de centimetri. De asemenea, conditiile pentru schi sunt inca bune in statiunile montane din tara, in ciuda faptului ca sezonul oficial se incheie. Se anunta un week-end bun pentru schi.
ALEXANDRU NASTASE

AMANARE. Zapada cazuta zilele acestea va prelungi sezonul de schi cu cateva saptamani
Saptamana aceasta a nins in mai toate statiunile de la munte. Partiile de schi se prezinta, in majoritate, in conditii excelente si isi asteapta turistii. Zapada este pe toate partiile, instalatiile de transport functioneaza. Stratul de omat masoara deja la Arieseni aproximativ 2 metri. Sezonul va mai dura cateva saptamani, desi calendarul oficial arata ca el ar trebui sa se inchida la 1 martie. Meteorologii anunta insa ca in Transilvania va fi frig, iar in estul tarii ar putea ninge. Cei care aleg sa isi petreaca sfarsitul de saptamana pe partiile din Poiana Brasov vor avea de suportat temperaturi scazute, de pana la -10 grade Celsius. Zapada de pe partia Bradul masoara 90 de centimetri, in timp ce pe partia Postavaru ea este de 80 de centimetri. Partiile din Poiana au un strat de aproximativ 30 de centimetri de omat. Pe partiile din Predeal, stratul de zapada masoara 160 de centimetri, iar mercurul termometrelor va cobori pana la -5 grade Celsius. Si partiile din Sinaia sunt deschise, iar stratul de zapada masoara un metru. In Azuga, sunt -6 grade Celsius, zapada artificiala de pe partii masoara un metru, iar portiunile cu omat natural, 75 de centimetri. La Bran, pe partii, zapada are cam 45 de centimetri si ieri mercurul termometrelor masura -3 grade Celsius. La Busteni sunt -2 grade Celsius si 60 de centimetri de zapada.

EXTREM. Snowboarderi din noua tari vor veni la Azuga

TURISTI. Cel mai gros strat de zapada este in continuare la Arieseni, la granita dintre judetele Alba si Bihor. Temperaturile sunt foarte scazute, osciland in jurul valorii de -10 grade Celsius. Ca in fiecare week-end, pe partia Vartop din Arieseni sunt asteptati turisti din Ungaria, atrasi de conditiile bune si de preturile mici. Si in statiunea Paltinis din apropiere de Sibiu se schiaza in conditii bune. Stratul de zapada masoara 40 de centimetri, iar temperatura este de 2 grade Celsius. Pe partia din Sovata, din judetul Mures, zapada masoara aproximativ 80 de centimetri, instalatiile functioneaza, iar temperatura va fi de -5 grade Celsius. In Parang, stratul de omat de pe partii masoara 90-100 de centimetri, iar temperaturile vor oscila in jurul valorii de -8 grade Celsius. Recent, aici au fost puse in functiune doua instalatii de teleschi in preajma Cabanei Parang.

CONCURS LA AZUGA
Un concurs international de snowboard din cadrul prestigioasei competitii Europa Cup se va desfasura, la sfarsitul acestei saptamani, pe partia Sorica din Azuga. Sambata si duminica, la competitia inscrisa in calendarul oficial al Federatiei Internationale de Schi, vor participa sportivi din Germania, Elvetia, Ucraina, Grecia, Polonia, Bulgaria, Austria, Macedonia si Romania. Concursul, care va cuprinde atat probe feminine, cat si masculine, este organizat de Federatia Romana de Schi Biatlon, de Consiliul Local si de Primaria orasului Azuga. (Rompres)

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
Muntii Stancosi. Fotografie trimisa de Cosmin Munteanu
Mogosa, Maramures. Fotografie trimisa de Stefan Florescu
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.

×