x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Sondaje: Nastase - 41% Basescu - 32%

Sondaje: Nastase - 41% Basescu - 32%

19 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
Adrian Nastase si Uniunea Nationala PSD + PUR conduc in topul preferintelor electoratului cu 41%, respectiv 40% din optiunile de vot. Traian Basescu si Alianta D.A. sunt la diferente de noua, respectiv sase procente, releva sondajele.

Nastase si Uniunea PSD+PUR, in frunte

Adrian Nastase si Uniunea Nationala PSD+PUR conduc in topul preferintelor electoratului, conform noilor sondaje realizate de Data Media si IRSOP pentru GCS.
GABRIELA ANTONIU

Click
Cursa prezidentiala
Candidatul la Presedintie al Uniunii Nationale PSD+PUR pentru Presedintie, Adrian Nastase, ocupa primul loc in intentiile de vot cu 41%, fiind urmat de Traian Basescu (Alianta PNL-PD) cu 32% si Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 13%. In cazul alegerilor parlamentare, Uniunea PSD+PUR ocupa tot primul loc cu 40%, fiind urmata de Alianta PNL-PD cu 34% si PRM cu 13%, ca si candidatul sau la Presedintie.

Click
Cursa parlamentara

DATE COMBINATE. Rezultatele sondajelor au fost transmise ieri printr-un comunicat de reprezentantul GCS Consulting in Romania, Marius Marcovici. Aceste cifre se bazeaza pe date combinate a doua sondaje realizate simultan, in perioada 4-8 noiembrie, pe baza acelorasi chestionare, de Data Media si IRSOP pentru GCS, o companie internationala de consultanta politica. Sondajele au fost facute prin interviuri fata in fata, pe un esantion aleatoriu de 2.976 de persoane din toata tara, in varsta de peste 18 ani.

COMPARATIE. Potrivit comentariului din comunicat, Adrian Nastase si Uniunea Nationala PSD+PUR ar castiga ambele curse electorale, prezidentiala si parlamentara, daca alegerile ar avea loc azi. Diferenta de 9% dintre Nastase si Basescu este cu trei puncte mai mare decat procentajul detinut de Nastase in sondajul realizat de Data Media in perioada 7-11 octombrie, imediat dupa intrarea lui Basescu in cursa prezidentiala; in acel sondaj, Nastase conducea in fata lui Basescu cu 39% la 33%, precizeaza documentul.

DIFERENTE
In ceea ce priveste cursa parlamentara, diferenta de sase procente intre primele doua locuri reprezinta de asemenea o imbunatatire a pozitiei Uniunii PSD+PUR in comparatie cu sondajul din 7-11 octombrie, cand Uniunea Nationala PSD+PUR conducea Alianta cu numai 4 procente, respectiv 38% la 34%, se arata in comunicat.

Conform documentului, atunci cand celor intervievati li se reaminteste ca Nastase si Mircea Geoana vor conduce lista de candidati PSD+PUR si ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, pe cea a Aliantei, sprijinul pentru Uniunea Nationala PSD+PUR in cursa parlamentara creste la 46% fata de 34% si cu un procentaj de 9% pentru PRM.

×
Subiecte în articol: basescu nastase psd+pur