x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Trecerea in clasa a XI-a, fara treapta

Trecerea in clasa a XI-a, fara treapta

05 Dec 2004   •   00:00

Admiterea in clasa a XI-a, in anul scolar 2004-2005, se va face in baza unei cereri de inscriere.

EUGENIA MIHALCEA

FARA EXAMEN. Elevii care vor sa invete la acelasi liceu vor trece in clasa a XI-a numai pe baza de cerere
Astfel, elevii cu medii mici ar putea pierde locul ocupat la liceu dupa repartizarea computerizata de la finalul clasei a VIII-a numai in cazul extrem in care directorul unitatii de invatamant respective cere, pentru clasa a XI-a, un numar mai mic de locuri decat cel solicitat pentru clasa a IX-a, conform unei note trimise inspectoratelor scolare judetene de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

NELAMURIRI. Potrivit ordinului din 9 septembrie 2004 al ministrului Educatiei, admiterea in clasa a XI-a se face fara examen, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, in limita locurilor disponibile. Asta inseamna ca elevii care in anul scolar 2004-2005 sunt inscrisi in clasa a X-a la invatamant de zi isi vor continua studiile pana la terminarea clasei a XII-a, a XIII-a, dupa caz, in acelasi liceu. In cazul in care, dupa terminarea clasei a X-a, acestia vor sa se transfere la alt profil in cadrul aceluiasi liceu sau chiar la alt liceu se va face o departajare in functie de medii.

SCOALA DE ARTE SI MESERII. Media se calculeaza pornind de la media din ultimii doi ani, adica a IX-a si X-a, la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii sau calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor si de la media generala de absolvire a claselor a IX-a si a X-a. Cele doua valori se aduna, dupa care suma rezultatelor se imparte la doi. Singurii elevi care vor fi selectati in urmatorul ciclu de invatamant pe baza mediilor din primii doi ani de liceu vor fi cei care invata acum in clasa a X-a la Scolile de Arte si Meserii.

×
Subiecte în articol: clasa