x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vacanta de iarna pe partiile din Europa

Vacanta de iarna pe partiile din Europa

29 Oct 2004   •   00:00

Iubitorii de schi isi pot petrece concediul in statiunile montane din Franta, Austria sau Elvetia. Cele mai scumpe vacante pot ajunge si la 1.000 de euro.

IOHANNA ONACA PURDEA

RELAXARE. Peisajele deosebite din Alpii francezi atrag turisti din toata lumea
Iarna se apropie cu pasi repezi. Probabil ca nici nu ne vom da seama cand a trecut timpul si ne vom trezi in fata primilor fulgi de nea. Si atunci ne vom gandi ca se apropie sarbatorile si o data cu ele, concediul sau vacanta de iarna. Fiecare isi planifica timpul liber dupa bunul plac, dar iubitorii sporturilor de iarna probabil ca vor dori sa petreaca macar cateva zile pe o partie de schi dintr-o statiune romaneasca sau de peste hotare. Operatorii de turism au pregatit din timp ofertele pentru vacantele la schi, punand la dispozitia turistilor sejururi in Elvetia, Austria, Franta, Cehia, Slovenia sau Italia.

PE PARTIILE DIN FRANTA. Schiorii care nu au incercat pana acum partiile din Franta pot opta pentru excursii in superbele statiuni din Alpii francezi. Una dintre acestea este Risoul, situata la 1.850 de metri altitudine, un loc scaldat de soare circa 300 de zile pe an, dupa cum spun meteorologii. Domeniul schiabil se intinde pe 600 de hectare si cuprinde 180 de kilometri de partii. In Risoul se gaseste un Snowboardland, unde iubitorii sportului alb au parte de multe provocari. Excursia, propusa de Sfara Tours, are tarife diferite, in functie de data plecarii. In perioada 11-18 decembrie 2004, tariful este de 150 de euro de persoana, la care se adauga contravaloarea transportului:120 de euro cu plecare din Cluj sau 150 de euro cu plecare din Bucuresti. Tariful include sapte nopti de cazare in studiouri, permis de schi, valabil pe domeniul Padurii Albe (Risoul si Vars), cu acces gratuit la Snowboardland. In perioada 26 decembrie-2 ianuarie, pretul excursiei este de 330 de euro.

PENTRU TOATA FAMILIA. Tot in Franta, turistii pot alege un sejur de sapte zile in statiunea Val Thorens, la pretul de 350 de euro, la hotel de trei stele, cu micul dejun inclus, oferita de Inter Tours. Situata la o altitudine de 2.300 de metri, Val Thorens este cea mai inalta statiune de schi din Europa. Localitatea, cu circa 140 de kilometri de partii, ofera alternativa unei vacante reusite pentru intreaga familie, parintii avand posibilitatea de a-i inscrie pe cei mici la cursuri de schi.

AUSTRIA. Situata in centrul Europei, Austria este renumita pentru statiunile sale de schi ce impanzesc spectaculosii Alpi, cu peisaje deosebite si partii accesibile tuturor. Pretul mediu al unei excursii de sase zile variaza intre 224 de euro la pensiune, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, si peste 700 de euro la hotel de patru stele, in perioada Craciunului. Una dintre cele mai renumite statiuni de schi este Kitzbuhel, situata la poalele Muntelui Hahnenkamm, care atrage anual schiori din 40 de tari. Aici turistii se pot bucura de atmosfera vie a unei zone sportive si eleganta unei statiuni moderne, cu partii a caror lungime insumeaza 113 kilometri. In perioada 25 decembrie-1 ianuarie, pretul unei camere la un hotel de trei stele se situeaza in jur de 70-100 de euro pe noapte.

ELVETIA. Aceasta tara merita sa fie vizitata in orice perioada a anului, insa iarna este paradisul schiorilor. Desi este o tara mica, Elvetia adaposteste peste 20% din Alpi, aici regasindu-se peste 100 piscuri ce se apropie sau depasesc 4.000 de metri. Turistii care aleg sa petreaca un sejur de opt zile in statiunea Interlaken, in perioada Anului Nou vor plati intre 400-500 de euro la un hotel de trei stele, cu mic dejun. Una dintre cele mai scumpe statiuni este insa St. Moritz, unde pretul unei vacante de opt zile in perioada sarbatorilor de iarna poate depasi 1.000 de euro la un hotel de patru stele.

PE VALEA PRAHOVEI

Turistii pot alege si partiile de schi de pe Valea Prahovei. Cele mai multe oferte postate de agentiile de turism cuprind pachetul pentru Craciun sau Revelion, insa pentru sejururile din aceasta iarna sunt apropiate de cele din statiunile europene. De exemplu, pentru un sejur cu patru nopti de cazare, cu mic dejun la un hotel de trei stele din Poiana Brasov, turistul trebuie sa plateasca in jur de 360 de euro. Turistii cu mai multi bani in buzunar pot opta pentru patru zile la Sinaia, la hotel de patru stele, sejur care costa 770 de euro de persoana. Pachetul cuprinde doua cine, masa festiva de Anul Nou si acces la piscina, sauna, jacuzzi si la sala de fitness. La Poiana Brasov, impatimitii de schi au la dispozitie zece partii cu diferite grade de dificultate. Pe cele mai usoare, copiii pot invata sa schieze.

×
Subiecte în articol: schi iarna perioada hotel stele