x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Minunile bicarbonatului

Minunile bicarbonatului

de Sînziana Stancu    |    14 Feb 2011   •   23:39
Minunile bicarbonatului
Sursa foto: /Thinkstock

Pudra albă pe care o putem cumpăra din magazinele alimentare sau din farmacii şi-a arătat magia nu numai în bucătărie, ci şi în sănătate, igienă şi frumuseţe. Puţini sunt cei care mai ştiu astăzi câteva dintre simplele ei secrete "de aur". 

Dinţi albi, strălucitori şi o respiraţie proaspătă puteţi obţine foarte repede şi ieftin cu bicarbonat. Clătiţi-vă gura energic, în fiecare zi, cu soluţie de bicarbonat de sodiu. Purifică şi înlătură halena (mirosul neplăcut al gurii).  Cel mult de două ori pe săptămână faceţi un periaj al dinţilor cu o periuţă mai moale, umezită şi trecută prin pudra fină de bicarbonat. Bicarbonatul combate piatra dentară şi face dinţii mai albi, fără să le atace smalţul.

Şi transpiraţia se combate cu bicarbonat. Se prepară o soluţie din apă şi bicarbonat, în care se înmoaie o dischetă sau un tifon cu care se tamponează subraţele. Pentru înlăturarea mirosului neplăcut al picioarelor se fac băi cu bicarbonat, care nu numai că înlătură mirosul, dar şi relaxează tălpile obosite şi înmoaie pielea mai aspră a călcâielor, făcând calozităţile mai uşor de îndepărtat. Puţin praf de bicarbonat presărat şi lăsat peste noapte în pantofii pe care îi încălţaţi a doua zi înlătură cu succes mirosul de "încins", pe care îl emană uneori încălţămintea în care piciorul nu prea respiră.

Pentru un păr sănătos, mătăsos şi lucios, fără mătreaţă sau des­cuamări este suficient să amestecaţi o linguriţă de pudră de bicarbo­nat în cantitatea de şampon pe care o folosiţi pentru o spălare. Rezultatele apar chiar după prima încercare.

De asemenea, dacă în apa de baie dizolvaţi o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, faceţi şi terapie de relaxare, şi veţi avea şi o piele mai frumoasă şi mai sănătoasă. Bicarbonatul tonifică pielea, o hidratează şi o catifelează. Pentru pielea de pe faţă, în timp ce faceţi baia de relaxare, o mască cu bicarbonat (se umezeşte faţa, după care se "lipeşte" de ea un strat fin de pudră de bicarbonat), între 2 şi 5 minute, este salutară. Bicarbonatul purifică, tratează coşurile, mâncărimile şi regenerează pielea. Nu în ultimul rând, baia cu bicarbo­nat pe care o faceţi foloseşte şi căzii, pe care o curăţă delicat, fiind suficient să o clătiţi după aceea.

×