x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite prin schimbarea stilului de viață

4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite prin schimbarea stilului de viață

23 Mar 2018   •   09:49
4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite prin schimbarea stilului de viață

Aproximativ patru din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite prin schimbarea stiului de viață. Mai exact, prin moderarea cantității de alcool consumate, controlul greutății, renunțatul la fumat, expunerea moderată la soare, scrie The Guardian.

Noi date de la Cancer Research UK (CRUK) arată că peste 2.500 de cazuri, pe săptămână, pot fi evitate, expunerea la fumul de țigară fiind principalul factor în apariția a peste 15% dintre cazuri.

„Peste jumătate din cazurile de cancer la pămâni sunt corelate cu fumatul, dar există, de asemenea, mii de cancere legate de vezici urinare, cancer esofagian și cel intestinal, pentru a numi câteva”, a spus coordonatoare studiului de la CRUK, dr. Katerina Brown.

Echipa de cercetători a declarat că deși fumatul scade cu 1% în fiecare an în Marea Britanie, există și alți factori care trebuie luați în calcul, în contextul în care obezitatea este în creștere, al doilea factor al apariției cancerului, dacă privim spre 6.3% din cazurile de cancer.

Echipa a avertizat că este posibil ca obezitatea să devină „noul fumat”.

Un studiu publicat în British Journal of Cancer, bazat pe mai multe surse, inclusiv sondaje naționale, cazuri înregistrate de cancer și analize, a arătat că alcoolul contribuie la 3% din cazurile de cancer. În plus, radiațiile UV contribuie la aproape 4% din cazurile de cancer. Aerul poluat, mâncarea procesată și expunerea la radiații contribuie la 2% din cazurile de cancer.

×
Subiecte în articol: cancer prevenire stil de viaţă