x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 5 ingrediente care ajută la eliberarea stresului

5 ingrediente care ajută la eliberarea stresului

25 Oct 2018   •   17:04
5 ingrediente care ajută la eliberarea stresului

Când apare stresul, mulţi dintre noi ne refugiem în plăcerea oferită de mâncare. Din fericire, experţii spun că există o mulţime de alimente care ajută la eliberarea stresului şi care pot fi adăugate în preparatul pe care îl iubeşti, scrie Elite Daily.

“Cel mai bine este să încerci să adaugi aceste ingrediente în dieta ta zilnică, pentru maximum de beneficii”, a spus nutriţionista  Melissa Eboli.

1. Semniţele de floarea-soarelui

Seminţele de floarea-soarelui sunt un ingredient grozav pentru orice preparat, dacă încerci să-ţi reduci nivelul de stres. Acestea luptă împotriva stresului datorită conţinutului de magneziu, care luptă împotriva depresiei şi a iritabilităţii.

2. Rădăcina de Ashwagandha

Este posibil să nu fi auzit de acest ingredient înainte, însă este ideal pentru eliberarea stresului şi anxietăţii. “Ashwagandha este o plantă din antichitate, utilizată în India timp de mii de ani”, a spus directorul MegaFood, Erin Stokes.

Planta este disponibilă deseori sub formă de praf, aşa că poţi încerca să adaugi o cantitate mică în următorul smoothie pe care îl faci.

3. Uleiul CBD

Uleiul CBD utilizat în preparatele noastre duce la eliberarea stresului. Uleiul, care este o formă legală de canabis, poate fi folosit pentru a face orice: de la mic dejun la desert şi poate reduce stresul în doar câteva minute.

4. Spanac

Această plantă conţine acid folic, care ajută la producerea de dopamină şi, prin urmare, ajută la eliberarea stresului.

5. Ciocolata

Ciocolata este grozavă când e vorba de a ţine stresul la un nivel minim, în special dacă este vorba de varianta amăruie.

×