x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 5 obiceiuri sănătoase care cresc speranţa de viaţă cu 10 ani

5 obiceiuri sănătoase care cresc speranţa de viaţă cu 10 ani

02 Mai 2018   •   16:49
5 obiceiuri sănătoase care cresc speranţa de viaţă cu 10 ani

Oamenii pot adăuga ani în plus vieţii lor cu ajutorul a doar cinci obiceiuri sănătoase, potrivit unui studiu menţionat de WebMD.

Pincipalii factori care trebuie urmaţi sunt cei cu care ne-am obişnuit: lipsa fumatului, consumul de alimente sănătoase, exerciţiile făcute în mod regulat, menţinerea unei greutăţi normale şi consumul de alcool cu moderaţie.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că aceste noi descoperiri pun aceste alegeri într-o cu totul altă perspectivă.

“Descoperirile noastre au implicaţii semnificative cu privire la sănătatea publică, pentru că demonstrează ce potenţial grozav au dieta şi schimbările stilului de viaţă în îmbunătăţirea speranţei de viaţă”, a spus preşedintele de nutriţie de la Harvard School of Public Health, dr. Frank Hu.

Noile descoperiri au venit pe baza a două studii efectuate pe 123.000 de americani, specialişti în sănătate, începând cu 1980. În ultimii ani, participanţii au oferit informaţii detaliate referitoare la diete, exerciţii şi alţi factori referitori la stilul de viaţă.

Până în 2014, au murit 42.000 de participanţi. Echipa de la Harvard a urmărit ce impact au cei cinci factori asupra longevităţii. Aceştia au folosit, de asemenea, date guvernamentale referitoare la sănătate pentru a estima impactul acestor factori pe speranţa de viaţă a populaţiei din SUA.

În medie, cercetătorii au descoperit că oamenii care adăugă aceste cinci obiceiuri sănătoase au cu 72% mai puţine şanse să moară în perioada studiului, comparativ cu cei care nu menţin niciun astfel de obicei.

Cei care respectau aceste cinci criterii aveau cu 82% mai puţine şanse să moară din cauza bolilor de inimă şi cu 65% mai puţine şanse să moară din cauza cancerului.

 

×