x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 7 factori alimentari care cresc riscul de cancer

7 factori alimentari care cresc riscul de cancer

23 Mai 2019   •   18:12
7 factori alimentari care cresc riscul de cancer

Şapte factori alimentari ar putea creşte riscurile de cancer pentru adulţii de peste 20 de ani, potrivit unui nou studiu pulicat în jurnalul medical JNCI Cancer Spectrum, potrivit ABC News.

Studiul, condus de cercetătorii de la Tuft’s Friedman School of Nutrition Science and Policy, a descoperit că în 2015 peste 80.000 de cazuri noi de cancer din SUA erau asociate cu consumul redus de cereale integrale, lactate şi consumul mare de carne procesată şi carne roşie, consumul mic de fructe şi legume şi consumul mare de zahăr.

Aceste noi cazuri reprezintă aproximativ 5,2% din cazurile totale de cancer printre adulţii din SUA din 2015, procent similar cu cel al cazurilor de cancer apărute din cauza consumului de alcool – între 4 şi 6% - potrivit cercetătorilor.

×
Subiecte în articol: cancer alimente