x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 7 secrete ale unei vieți sănătoase, de la doctor Menci

7 secrete ale unei vieți sănătoase, de la doctor Menci

de Andreea Sava    |    05 Iul 2016   •   20:06
7 secrete ale unei vieți sănătoase, de la doctor Menci

Sfaturile profesorului Mencinicopschi revin obsesiv în articolele mele legate de nutriție din două motive: primul, eu, nefiind nutriționist, toate lucrurile pe care le aplic le-am aflat de la alții deci nu mi le pot însuși și să vi le prezint ca fiind rezultatul muncii mele iar al doilea motiv este pentru că, după lungi documentări, am ajuns să am cea mai mare încredere în profesorul Mencinicopschi, în materie de nutriție, pentru că îl consider unul dintre puținii oameni de știință din domeniu și toată activitatea și-a dedicat-o cercetării în domeniul alimentar.

Și doctor Menci a spus de nenumărate ori care sunt principiile unei vieți sănătoase.

1. O dietă completă

Extremele nu sunt bune. Am fost mereu convinsă de asta. Cred că organismul are nevoie de toate elementele, inclusiv carne de exemplu, așa că eu una nu sunt de acord cu acele stiluri de viață care presupun eliminarea completă a vreunei categorii de alimente. Ulterior, profesorul Mencinicopschi mi-a confirmat această convingere.

Iar doctor Menci spune că dieta vegetariană duce la slăbirea sistemului imunitar și a funcționării creierului. Ca să citez exact, omul a fost lăsat să fie omnivor, adică să mănânce câte puțin din fiecare aliment.

2. 3 mese pe zi și 2 gustări

Dintre care micul dejun este cea mai consistentă masă, formată din ouă, carne slabă, pește și chiar ceapă sau usturoi. Bineînțeles că trebuie să țineți cont de combinațiile nocive care trebuie evitate și pe care le-am enumerat AICI. Exemple de mic dejun găsiți AICI, prânz AICI și cină AICI. Iar dacă vreți să știți ce mănânc eu, am făcut AICI lista mea de alimente.

 Vezi toate regulile pe care le aplică doctor Menci, pe andreeasava.ro

 

 

 

×