x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Alimentaţia nesănătoasă din tinereţe, efecte grave pe termen lung

0
20 Feb 2019 - 17:08
Alimentaţia nesănătoasă din tinereţe, efecte grave pe termen lung

O alimentaţie bogată în grăsimi în cazul persoanelor cu vârste între 18 şi 35 de ani reprezintă un risc major pentru apariţia ulterioară a bolilor de inimă sau a diabetului, potrivit Daily Mail.

Potrivit unei cercetări a Universităţii Qingdao, din China, alimentele bogate în grăsimi duc la reducerea bacteriilor “bune” din intestin. Mai specific, o dietă nesănătoasă modifică flora intestinală şi creşte inflamaţiile din corp.

Rezultatele, publicate în jurnalul Gut, atrag atenţia asupra riscului de apariţie a diabetului, problemelor cu inima şi accidentului vascular cerebral în cazul persoanelor care au adoptat o alimentaţie nesănătoasă.

Cercetătorii au separat 217 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cu greutate normală, în trei grupe. Participanţii au primit apoi porţii diferite de carohidraţi şi grăsimi. Fibrele şi proteinele au fost la acelaşi nivel pentru toţi participanţii.

Cele trei diete erau fie slabe în grăsimi (20%), moderate (30%) sau bogate în grăsimi (40%). Fiecare participant a respectat dieta timp de şase luni.

Impactul asupra intestinului a fost urmărit prin intermediul mostrelor de sânge şi de materie fecală, luate la începutul şi la sfârşitul experimentului. După şase luni, participanţii din toate cele trei grupuri au pierdut în greutate, însă schimbările cu potenţiale implicaţii pe termen lung, au fost observate doar în cazul grupului care a avut o dietă bogată în grăsimi.

Numărul bacteriilor “bune” a scăzut în cazul grupului care a avut o dietă bogată în grăsimi, în timp ce numărul bacteriilor “rele”, precum cele găsite în intestinele persoanelor cu diabet de tip doi, au crescut.


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

COVID se poate răspândi și prin „ceaţa” ţigărilor electronice

COVID se poate răspândi și prin „ceaţa” ţigărilor electronice
Tutunul este un inamic pus de toţi în banca acuzării, el este considerat un rău pentru mai toate sistemele organismului. Până una, alta, proiectul superb al organismului omenesc nu prevede ca să fie inhalat în pl...

Legume recomandate pentru reducerea indicelui glicemic în organism

Legume recomandate pentru reducerea indicelui glicemic în organism
Profesorul Universității de Stat de Medicină „Secenov” din Moscova, MGMU, Tatiana Kiseleva, a dezvăluit că există legume și plante care pot ajuta la reducerea indicelui glicemic și care pot controla insulina...

Oamenii se hrănesc mai sănătos pe timp de pandemie

Oamenii se hrănesc mai sănătos pe timp de pandemie
Oamenii se hrănesc mai sănătos în condiţiile izolării din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece sunt tentaţi să încerce reţete mai sănătoase, indică rezultatele unui sondaj efectuat în Marea...

Căpşunele ne ajută să rămânem tineri. Cum le consumăm?

Căpşunele ne ajută să rămânem tineri. Cum le consumăm?
Căpşunele sunt delicioase, toată lumea este de acord. Poate că mai puţin cunoscute sunt virtuţile lor pentru sănătate: ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, cancerului, dar şi împotriva procesului...

4 Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee

4 Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee
Pentru a ne da seama de starea noastră de sănătate, specialiştii spun că este suficient să ne analizăm pielea. Aceasta este ca o oglindă în care se reflectă starea de bine şi echilibrul interior. Însă nu...

5 Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei

5 Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei
Un somn odihnitor pe timpul nopţii este garanţia succesului şi a productivităţii din timpul zilei. Specialiştii sunt în unanimitate de acord că somnul este extrem de important pentru odihna minţii și a...

S-a descoperit proteina responsabilă de dezvoltarea cancerului mamar

S-a descoperit proteina responsabilă de dezvoltarea cancerului mamar
O proteină poate accelera dezvoltarea cancerului de sân şi răspândirea acestuia în organism, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetători din Australia, transmite Xinhua. O echipă de la...

Asociația de Pediatrie din Japonia: Măștile sanitare sunt periculoase pentru copiii sub 2 ani

Asociația de Pediatrie din Japonia: Măștile sanitare sunt periculoase pentru copiii sub 2 ani
Copiiilor cu vârste sub doi ani nu le sunt recomandate măștile sanitare deoarece îngreunează respirația și cresc astfel riscul de sufocare, arată Asociația de Pediatrie din Japonia, citată de...

Coronavirusul se ascunde şi în praf

Coronavirusul se ascunde şi în praf
Coronavirusul se ascunde şi în prafLa virusurile noi, niciodată nu ştii pe ce drum o apucă. De aceea este atâta circumspecţie în găsirea unui vaccin, în stabilirea unei strategii de luptă cu...

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus
Directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Maria Neira, a declarat că modelele cu care se lucrează acum elimină tot mai mult posibilitatea producerii unui al doilea...

ONCOLOGIA MEDICALĂ în perioada pandemiei SARS-CoV2

ONCOLOGIA MEDICALĂ în perioada pandemiei SARS-CoV2
Îngrijirea pacienților cu boli neoplazice în perioada pandemiei generate de coronavirusul SARS-CoV-2 a reprezentat o încercare pentru practica medicală curentă a oncologilor. Pacienții cu cancer sunt mai...
Serviciul de email marketing furnizat de