x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Analizele la sânge pot detecta cancerului mamar cu până la doi ani înainte să se reinstaleze (studiu)

Analizele la sânge pot detecta cancerului mamar cu până la doi ani înainte să se reinstaleze (studiu)

17 Apr 2019   •   16:12
Analizele la sânge pot detecta cancerului mamar cu până la doi ani înainte să se reinstaleze (studiu)

Nişte simple analize la sânge pot să identifice riscul de reapariţie al cancerului mamar cu până la doi ani înainte ca acesta să se reinstaleze în organism, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Leicester şi Imperial College London au condus studiul pe pacientele care au supravieţuit în lupta cu cancerul mamar. Studiul a fost condus de Dr. Jacqui Shaw.

“Rezultatele acestui studiu arată că este posibil să monitorizezi pacienţii printr-un simplu test al sângelui.”, a spus doctorul Jacqui Shaw.

30% dintre pacientele din Marea Britanie şi SUA se confruntă cu un al doilea diagnostic de cancer mamar, la cinci ani după tratarea primului diagnostic.

Diagnosticarea rapidă creşte şansele de supravieţuire. 

Pentru a verifica dacă analizele la sânge pot arată dacă va apărea un al doilea diagnostic, cercetătorii au analizat mostrele de sânge de la 49 de pacinete care au încheiat intervenţia chirurgicală şi chimioterapia. Pacientele s-au confruntat cu tipuri diferite de cancer mamar.

Mostrele de sânge au fost luate de la fiecare pacientă, o dată la şase luni, timp de patru ani. Analizele au putut detecta apariţia unui al doilea diagnostic cu 9 luni mai devreme faţă de radiografia existentă. În unele cazuri, al doilea diagnostic a fost identificat chiar cu doi ani mai devreme. 

×
Subiecte în articol: analize la sange cancer mamar