x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Andreea Sava. 6 ponturi pentru cei care nu pot ține cură de slăbire

Andreea Sava. 6 ponturi pentru cei care nu pot ține cură de slăbire

20 Aug 2019   •   17:44
Andreea Sava. 6 ponturi pentru cei care nu pot ține cură de slăbire

Treaba asta cu slăbitul nu este chiar simplă, știu. Nici aia cu schimbatul stilului de viață, chiar dacă vorbesc zilnic despre ea. Cred însă că există o speranță pentru toată lumea și că fiecare trebuie luat în ritmul lui. Cel mai important lucru, însă, e să-ți dorești să slăbești.

Cel mai important este să înțelegi că înfometarea nu este deloc o soluție bună, chiar dacă funcționează pe termen scurt. Efectele pe termen lung, însă, nu merită silueta de moment fiindcă o veți pierde repede, cu urmări grele asupra sănătății și încetinirea metabolismului. Puteți începe, însă, prin pași mici. Iată 6 ponturi foarte eficiente:

1. Bea apă des

Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori o vezi. Vei realiza că te va face să mănânci mai puțin. Și, foarte important, când ți se face foame, mai întâi bea apă și apoi așteaptă. Dacă după jumătate de oră îți mai este foame atunci mănâncă. Dar e foarte probabil să-ți fi fost, de fapt, sete. Este o confuzie mai frecventă decât credeți.

2. Obișnuiește-te să iei micul dejun și mănâncă foarte bine dimineața

Cu alte cuvinte, fă-ți toate poftele. Mănâncă pizza, înghețată, tort, orice vrei și poți. Dacă te îndopi cu bombe calorice, fă-o la începutul zilei ca să ai timp să consumi cât mai mult din ele.

3. Încearcă să mănânci ceva la fiecare 2-3 ore

O mică gustare, nimic pretențios: un măr, câteva alune, vreo 5-6 adică, o banană. Așa n-ai să te mai îndopi când te așezi la masă.

Continuarea pe andreeasava.ro

×