x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ardeiul iute, beneficii și pericole

0
21 Feb 2018 - 20:10

Este normal ca mâncarea picantă să te facă să transpiri, să-ți curgă nasul și să te facă să simți că îți ia gura foc. Însă, consumul de ardei cu adevărat picanți poate duce la probleme de sănătate? Întrebarea are sens, cu atât mai mult cu cât provocările cu ardei iuți continuă să fie populare, scrie Health.

Vedete precum Kelly Clarkson și Shaquille O’Neal au fost filmate în timp ce mâncau alimente picante sub formă de provocări, ceea ce a dus la încercarea de a ridica gradul de conștientizare în privința bolilor neurodigestive la care ne expunem. Nutriționista Wendy Bazilian a oferit răspunsuri celor de la Health.

Ce component face ardeii atât de iuți?

Principalul component care face ardeii iuți este capsaicina. „Capsaicina se atașează de receptorii de pe papilele gustative care detectează temperatura și transmite semnale de căldură picantă către creier”, spune Wendy Bazilian.

Iuțeala pe care un ardei o are ține de nivelul de capsaicină pe care îl conține.

Pericolul de a mânca ardei iuți

„Este mai mult un mit că ardeii iuți pot duce la distrugeri fizice ale esofagului sau ale limbii”, spune Bazilian. Dar asta nu înseamnă că nu există niciun pericol când mâncăm alimente foarte picante. De ce? Pentru că atunci când mâncăm ardei foarte iuți, creierul primește semnale „de durere”, care îți pot deranja stomacul, pentru că acesta reacționează de parcă ai consuma o substanță toxică și încearcă să elimine ceea ce tocmai ai mâncat.

„Dacă vomiți, acidul care vine din stomac poate irita esofagul”, explică Bazilian.

Beneficii pentru sănătate ale ardeiului iute

Pentru a complica lucrurile, consumul de ardei iuți poate aduce și beneficii pentru sănătate. Studiile arată că alimentele bogate în capsaicină pot mări arderile și pot reduce apetitul. În plus, capsaicina ajută la eliberarea sinusurilor, micșorează durerea și dezvoltarea unor bacterii.

Citeşte mai multe despre:   ardei iute,   beneficii,   mancare picanta,   pericole

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Dieta de 7 ZILE cu kefir. Puteți SLĂBI până la 5 kg

Dieta de 7 ZILE cu kefir. Puteți SLĂBI până la 5 kg
Dieta cu kefir și-a câștigat popularitatea în întreaga lume și nu doar datorită faptului că rezultatele sunt vizibile într-un timp foarte scurt, ci și pentru că are un efect incredibil asupra...

Peste 8 ore de muncă pe săptămână nu aduc satisfacţie angajaţilor (studiu)

Peste 8 ore de muncă pe săptămână nu aduc satisfacţie angajaţilor (studiu)
Dacă munceşti doar o zi pe săptămână, ai parte de toate beneficiile mentale şi fizice pe care le oferă un loc de muncă full-time, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail. Opt ore de muncă pe...

Încrederea în vaccinuri a scăzut la nivel mondial

Încrederea în vaccinuri a scăzut la nivel mondial
Încrederea în vaccinuri a scăzut la nivel mondial, ceea ce înseamnă că populaţiile fac un pas înapoi în lupta împotriva bolilor infecţioase, chiar dacă acestea pot fi prevenite, după cum scrie BBC. Cel...

Proprietățile terapeutice ale florilor de sânziene

Proprietățile terapeutice ale florilor de sânziene
Sânzienele se mai numesc și Drăgaică ori floarea Sfântului Ion. Plantele au tulpini în patru muchii cu înălțime între 30 - 100 cm. Florile sunt mici, albe  ori galben-aurii, așezate în ciorchini, cu...

Adevărul despre relațiile de care trebuie să fugi

Adevărul despre relațiile de care trebuie să fugi
Lidia Fecioru a vorbit la Antena 3, la emisiunea „Adevăruri ascunse”, despre cele cinci tipuri de prietenii nocive. Prietenul săritor - Vrea mereu să ajute. Relația de prietenie trebuie să meargă atât ...

10 alimente pentru păr și unghii frumoase și puternice

10 alimente pentru păr și unghii frumoase și puternice
Odată ce îți dai seama din ce sunt alcătuite părul și unghiile tale, alegerile alimentare potrivite devin clare. În cea mai mare parte, părul și unghiile sunt formate din cheratină. Ai auzit asta în toate...

Glicemie scăzută cu ajutorul plantelor

Glicemie scăzută cu ajutorul plantelor
De cele mai multe ori, un nivel ridicat al glicemiei din sânge poate duce la dezechilibre în organism, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare. În natură, însă, există soluţii...

Reconstruirea organelor

Reconstruirea organelor
Unele afecţiuni impun îndepărtarea organelor afectate de boală. Dar sunt organe care nu pot lipsi din ansamblul organismului, de exemplu vezica urinară, splina, laringele. Unele organe pot fi scoase şi organismul...

Explicațiile psihologului: ​​​​​​​Munca înnobilează pe om, dacă știe ... cum să o facă

Explicațiile psihologului: ​​​​​​​Munca înnobilează pe om, dacă știe ... cum să o facă
Într-o societate profund consumeristă, specialiștii consideră că nu e important ce lucrezi, ci cum lucrezi. La școală mulți învățăm ce ni se predă, alții, mai isteți, învață cum să practice ce ni se...

Dieta cu pepene: Slabesti 3 kilograme in trei zile!

Dieta cu pepene: Slabesti 3 kilograme in trei zile!
Au apărut pepenii în piețe! Efectul benefic pe care acest fruct il are asupra organismului este foarte bine cunoscut. Pepenele poate fi folosit, totodata, si pentru a scapa de kilogramele in...

10 motive să mănânci portocale - beneficii pentru sănătate

10 motive să mănânci portocale - beneficii pentru sănătate
Portocala beneficii pentru sănătate. Foarte iubite de atleti, portocalele sunt usor digerabile si ofera o “explozie” de energie. Nutritionistii chiar recomanda una-doua portocale pe zi pentru a te bucura de...

Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sănătate

Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sănătate
Carnea de curcan nu este printre alimentele traditionale romanesti, dar castiga tot mai mult teren nu numai pentru ca e gustoasa, satioasa si dietetica, dar si datorita contributiei importante la sanatatea...

Sâmburii de grapefruit combat candidoza și alte 5 boli

Sâmburii de grapefruit combat candidoza și alte 5 boli
Sâmburii de grapefruit aduc 6 mari beneficii pentru sănătate, despre care din păcate se știe prea puțin. Mai ales că și consumul de grapefruit ajută la pierderea în greutate, reducerea celulitei și...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor
Există câteva semne care ajută la recunoaşterea muşcăturii de viperă: plaga muşcată cu două puncte situate la 5 – 13 mm unul de celălalt, la scurt timp pielea din jur devine violacee, iar uneori pot apărea...

Cunoscut psiholog dezvăluie: De ce ne trăim viața în ... neliniște?

Cunoscut psiholog dezvăluie:  De ce ne trăim viața în ... neliniște?
Creierul emoțional este una din funcțiile omului nestudiate și neantrenate, iar omului i se întâmplă emoțiile din cauza influențelor din jur. Dacă vede pe cineva drag, e fericit, dacă cineva îl supără, e...
Serviciul de email marketing furnizat de