x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Armata SUA a descoperit cantitatea exactă de cafea care trebui consumată pentru a nu simţi oboseala

Armata SUA a descoperit cantitatea exactă de cafea care trebui consumată pentru a nu simţi oboseala

23 Iul 2018   •   15:16
Armata SUA a descoperit cantitatea exactă de cafea care trebui consumată pentru a nu simţi oboseala

Întotdeauna a fost o artă să faci o cafea bună, iar acum este şi ştiinţă, potrivit Daily Mail.

Armata SUA a dezvoltat un algoritm revoluţionar care îţi spune cât de multă cofeină ai nevoie să consumi pentru a elimina toată oboseala. Ingenioasa metodă a fost dezvoltată de Armata SUA şi Departamentul de Apărare al ţării, pentru a ajuta soldaţii să aibă suficientă energie când sunt privaţi de somn.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o cantitate exactă de cofeină care poate face trupele să se concentreze, pentru a evita consecinţele care le pun viaţa în pericol pe câmpul de luptă.

Cercetările efectuate pe baza studiilor referitoare la lipsa somnului sugerează ca persoanele care nu au avut parte de suficentă odihnă să consume 200 de miligrame de cofeină, respectiv, două căni obişnuite de cafea, în momentul în care se trezesc şi alte 200 de miligrame patru ore mai târziu.

Cei care lucrează noaptea sunt sfătuiţi să consume 200 de miligrame de cafea la începutul turei. O cafea obişnuită are în jur de 100 de miligrame de cofeină.

Cineva care a dormit cinci ore şi s-a trezit la ora 6:00 ar trebui să aibă prima cană de cafea la 7:00, iar următoarea la 9:00.

 

 

×