x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile plantelor medicinale de primăvară

Beneficiile plantelor medicinale de primăvară

18 Apr 2019   •   19:30
Beneficiile plantelor medicinale de primăvară

După zilele friguroase de iarnă, încălzirea vremii a adus natura la viață așa că este timpul să cauți plantele medicinale de primăvară, tocmai bune pentru tratarea afecțiunilor de sezon. Iată câteva dintre acestea și care sunt efectele asupra sănătății tale.

Urzica are acțiune diuretică și ajută la detoxifierea organismului. Este antiinflamatoare, are efecte sedative și expectorante dar este eficientă și pentru stoparea sângerărilor nazale și a tulburărilor de menopauză. Este indicat să nu o prepari termic, să-i toci frunzele și să le amesteci cu lămâie și ulei.

Pătrunjelul conține vitaminele A,B,C și săruri minerale. Are efect împotriva anemiei și a rahitismului. Reglează ciclul menstrual și calmează durerile. Frunzele se pot aplica și pe piele întrucât au efect antiinflamator, fiind indicate pentru tratarea reumatismului și artritei.

Mugurii de plop scad febra, calmează durerile și reduc inflamațiile. Ajută în tratarea infecțiilor respiratorii, gripă și amigdalită.

Cimbrișorul combate anorexia, înlătură tulburările digestive, vindecă bronșitele, infecțiile urinare, afecțiunile bucale și  eczemele infecțioase.

Păducelul tratează cu succes afecțiunile inimii, precum tahicardia, insuficiența cardiacă, angina pectorală, infarctul miocardic, hipertensiunea arterială și cardiopatia ischemică.

Menta stimulează secreția bilei, digestia grăsimilor, tratează diareea și crampele intestinale. Uleiul de mentă este eficient în prevenirea infecțiilor respiratorii și în calmarea durerilor de cap.

Minunile florilor

Socul tratează alergiile, bronșita, sinuzita. Ajută la scăderea colesterolului și sunt indicate în curele de slăbire. Băile și cataplasmele vindecă arsurile, contuziile, abcesele și furunculele.

Ciuboțica-cucului are efect împotriva atacurilor de panică,  combate migrenele și calmează tusea seacă.

Florile de tei ajută în stări de oboseală, anxietate și insomnie. Calmează spasmele și tulburările digestive, combate ateroscleroza.

 

×
Subiecte în articol: plante medicinale beneficii