x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile usturoiului verde pentru sănătate

Beneficiile usturoiului verde pentru sănătate

19 Apr 2019   •   23:05

Usturoiul verde este una dintre cele mai eficiente plante anticancerigene, creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea arterială, lupta împotriva virozelor respiratorii şi gripei. Pentru ca organismul să aibă parte de efectele sale terapeutice, trebuie consumat proaspăt, sau adăugat după ce aţi terminat de gătit.

În primul rând, usturoiul verde reduce apariţia bolilor de inimă. Studiile arată că dieta care conţine această legumă subţiază sângele şi scade nivelul colesterolului „rău”, crescând nivelul colesterolului „bun”. Toate acestea se datorează conţinutului bogat de sulf, compus care ajută la relaxarea vaselor sangvine şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. În plus, specialiştii confirmă faptul că antioxidanţii din usturoiul verde neutralizează agenţii responsabili de distrugerea arterelor, având şi capacitatea de a preveni formarea plăcilor de aterom.

Ajută la detoxifiere

Fitohormonii din compoziţia usturoiului verde sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea organismului. Totodată, el conţine o substanţă denumită alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, dar şi substanţe cu rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. Mai mult, un consum susţinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afecţiunilor respiratorii, răcelii sau gripei,

Combate apariţia cancerului

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că salata din frunzele verzi ale usturoiului combate în mod eficient apariţia diverselor forme de cancer. Cercetătorii francezi au ajuns la concluzia că absorbţia siliciului din usturoiul verde favorizează fabricarea de globule albe anticanceroase, apte să producă interferon, inamicul principal al celulelor canceroase. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de apariţie a cancerului cu 20%.

 

 

×
Subiecte în articol: usturoi beneficii