x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Bolile la care ne expunem când folosim o toaletă publică

Bolile la care ne expunem când folosim o toaletă publică

18 Oct 2017   •   13:41
Bolile la care ne expunem când folosim o toaletă publică

Cea mai comună întrebare pusă medicilor are legătură cu bolile care pot fi transmise prin intermediul toaletelor publice, implicit care sunt acelea în faţa cărora suntem vulnerabili într-o astfel de situaţie, relatează Daily Mail.

Potrivit medicului Preethi Daniel, din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, în cadrul unei conferinţe legate de hepatita A în California, transmiterea bolilor sexuale, precum gonoreea sau sifilisul, prin folosirea toaletelor publice, reprezintă un mit.

Preethi Daniel a spus că este foarte puţin probabilă contaminarea cu o anumită boală prin intermediul toaletelor publice. Pentru a contacta astfel de boli sexuale, germenii trebuie să fie transferaţi direct de pe colacul toaletei în tractul genital sau prin intermediul unei răni deschise.

De asemenea, doctorul a mai afirmat că este puţin probabil să iei o răceală comună în urma unei vizite rapide la o toaletă publică, în condiţiile în care aceşti germeni nu sunt capabili să rămână pe suprafeţe reci şi dure, precum cea a toaletei.

Preethi Daniel ne sfătuieşte să ne amintim să ne spălăm bine pe mâini, iar sistemul nostru imunitar va fi capabil să se apere de orice bacterie sau virus care se află în acea baie.

Nu poţi lua o infecţie urinară prin folosirea unei toalete publice, însă comportamentul tău în momentul în care foloseşti acea baie publică reprezintă secretul.

Lucruri de făcut pentru a evita contactul cu bacteriile sau viruşii din toaletele publice:

1. Asigură-te că te speli pe mâini bine după folosirea toaletei.

2. Foloseşte un gel antibacterian pentru extra protecţie.

3. Acoperă colacul toaletei cu hârtie igienică sau şterge-l cu şerveţele antibacteriane.

 

×