x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Când poți să-ți reiei activitățile sociale, după ce ai contactat gripa

Când poți să-ți reiei activitățile sociale, după ce ai contactat gripa

21 Feb 2018   •   18:13
Când poți să-ți reiei activitățile sociale, după ce ai contactat gripa

Sezonul gripei este prezent, iar când gripa dispare dorința de a petrece timp cu prietenii revine. Însă, cât de repede poți începe să interacționezi din nou cu oameni după o gripă?

Nu foarte repede, după cum notează Health.

„În general, simptomele răcelii/gripei pot dura între o săptămână și 10 zile”, spune instructorul clinic pentru medicină internă de la Langone Health, Margarita Rohr. „Ești cel mai contagios între prima zi în care simptomele apar și până la a cincea sau a șaptea zi după ce aceastea au început. În unele cazuri, poți să fii contagios până la două săptămâni de la debutul simptomelor”, mai spune aceasta.

Asta înseamnă că în ciuda faptului că te simți mai bine, nu înseamnă că ești mai bine, iar germenii se pot transmite în continuare.

„Ar fi ideal să eviți activitățile sociale pentru 5-7 zile după debutul simptomelor. Pentru a te reîntoarce la muncă, se recomandă să aștepți 24 de ore după ce nu mai ai febră. Dacă te simți rău, tușești și îți curge nasul, stai acasă”, mai spune Rohr. Aceasta mai menționează că germenii se răspândesc chiar și dacă folosești medicamente pentru a-ți micșora temperatura.

 

×