x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce boli poți lua dacă ai mâinile murdare

Ce boli poți lua dacă ai mâinile murdare

29 Mar 2016   •   20:30
 Ce boli poți lua dacă ai mâinile murdare

Mâinile intră în contact cu tot ce ne înconjoară, de aceea este atât de important să păstrăm o igienă strictă în acest sens. Altfel, mâinile murdare sunt răspunzătoare de răspândirea mai multor boli infecțioase intestinale sau ale sistemului respirator. Iată ce boli pot răspândi mâinile murdare, scrie clicksanatate.ro.

Poate părea de necrezut că în secolul 21 încă vorbim de boli legate de mâinile murdare, dar se pare că spălarea mâinilor este, în continuare, o problemă. Mâinile intră în contact cu tot ce ne înconjoară, de aceea este atât de important să păstrăm o igienă strictă în acest sens. Altfel, mâinile murdare sunt răspunzătoare de răspândirea mai multor boli infecțioase intestinale sau ale sistemului respirator. Iată ce boli pot răspândi mâinile murdare.

Contaminarea mâinilor se poate face foarte simplu de la un bolnav la om sănătos, în timpul îngrijirii bolnavului. De aceea, cei care lucrează în sistemul medical trebuie să facă o dezinfectare serioasă a mâinilor de fiecare dată după ce intră în contact cu bolnavul. Apoi, cei care lucrează direct cu animale, contaminarea se poate face în timpul jupuitului sau manipulării blănurilor sau pieilor. Poate părea ciudat, dar riscul contaminării încă există.

Boli legate de mâinile murdare – surse de contaminare

Alte surse de contaminare a mâinilor sunt: apa poluată, prin praf, sol, alimente sau gunoaie. De altfel, se poate să contactăm anumite boli prin infectarea unor obiecte în urma atingerii acestuia cu mâinile murdare. Mâinile sunt cel mai des folosite de către om, de la ingerarea alimentelor, la spălarea nasului sau a feței. Deci, ar trebui să acordăm mare atenție igienei lor. Copiii ar trebui îngrijiți cu atenție, mai ales că ei au tendința de a băga orice în gură, mai ales mâinile.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: boli sănăate mâini murdare