x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce plantă trebuie neapărat să o ai în locuință

Ce plantă trebuie neapărat să o ai în locuință

12 Oct 2018   •   20:15
Ce plantă trebuie neapărat să o ai în locuință

Aloe vera este o plantă medicinală utilizată de multe mii de ani în medicina tradiṭională. Este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii, de aceea a fost introdusă ȋn compoziṭia cremelor şi soluṭiilor de curăṭare a tenului. Există şi şampoane cu aloe vera, dar şi sucuri naturale ce pot fi consumate de către cei care iubesc gustul acestei plante.

De ce este bine să avem ȋn casă aloe vera?

În primul rȃnd este foarte uşor de ȋntreṭinut. Are nevoie de lumina şi căldură. Se poate uda la cȃteva zile pentru că frunzele sale lungi şi subṭiri sunt foarte rezistente. Pe margine frunzele au nişte ṭepi care pot fi ȋndepărtaṭi uşor. În interiorul frunzelor se găseşte sucul de aloe vera, ce are proprietăṭi antiinflamatorii şi antibacteriene.

Sucul de aloe vera proaspăt poate fi folosit pentru:

– Acnee. Se ȋntinde bine pe faṭă ȋn fiecare seară, se lasă să acṭioneze 10 minute, apoi se clăteşte faṭa cu apă caldă şi se aplică o cremă hidratantă.

– Cicatrici. După operaṭii sau arsuri se poate folosi cu succes sucul prospăt stors din frunze de aloe vera. În cȃteva săptămȃni semnele vor dispărea, iar pielea va fi mult mai luminoasă.

– Ulcere bucale (afte). Sunt studii care demonstrează că aplicȃnd sucul de aloe vera pe ulcerele bucale, aceastea nu doar că se vor vindeca ma repede decȃt ȋn mod normal (7-10 zile), dar durerea asociată acestor afte se va diminua.

– Reduce nivelul zahărului din sȃnge. Dacă este băut, sucul de aloe vera reduce nivelul zahărului din sȃnge la persoanele diabetice. De asemenea, creşte rezistenṭa la insulină şi ajută la controlul glicemiei.telegrafonline

×
Subiecte în articol: aloe vera