x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce să bei ca să nu te îngrași de Sărbători

Ce să bei ca să nu te îngrași de Sărbători

23 Dec 2017   •   17:00

Dacă sărbătorile te-au prins la dietă sau pur și simplu nu vrei să sari de numărul actual de kilograme după ce vor fi trecut Crăciunul și Anul Nou, înseamnă că ești deja foarte atent la ce mănânci în această perioadă. Nutriționiștii avertizează însă că majoritatea oamenilor uită un amănunt foarte important: de Sărbători, nu doar mâncarea îngrașă ci, mai ales, băutura. Poate părea ciudat, dar o noapte de petrecere cu câteva pahare de alcool poate adăuga 1.000 de calorii la aportul tău zilnic. Ca să ții mai ușor socoteala, Jurnalul Național îți vine în ajutor cu o listă a celor mai pline de calorii băuturi.

Cocktailul Margarita. 168 de calorii la 120 de mililitrii. Două pahare de Margarita, celebrul cocktail mexican din tequila, triplu sec și suc de lime echivalează cu o porție de cartofi prăjiți de la McDonalds.

Ginul tonic. 30 de ml de gin și 200 de apă tonică îți aduc în jur de 150 de calorii. În plus, apa tonică e bogată în fructoză, același îndulcitor care se găsește în cola. O sticlă de 350 de ml de apă tonică are echivalentul a opt lingurițe de zahăr în ea, așa că dacă vrei un gin tonic, ar fi mai bine să îl combini cu apă minerală.

Vinul roșu. 150 de mililitri de vin roșu au 125 de calorii. Totuși, un pahar sau două de vin roșu vor avea un efect benefic asupra sănătății, datorită antioxidanților pe care îi conține, care cresc nivelul colesterolului bun din organism și reduc inflamația.

Vinul alb. Cu patru calorii mai slab decât vinul roșu, vinul alb poate fi o alegere bună, dar este important să alegi un vin sec de tipul sauvignon blanc sau pinot gris, pentru că acestea au un conținut de zahăr mai scăzut. Un vin mai dulce, precum Rieslingul, poate avea și 165 de calorii per pahar.

Berea. În ciuda credinței populare că ”berea îngrașă” 350 de mililitri de bere slab alcoolizată au numai 103 calorii. În plus, berea poate fi benefică, în cantități moderate, pentru femei mai ales. Unele studii au arătat că un consum moderat poate scădea tensiunea arterială. Pentru că e bogată în vitamina B, calciu, magneziu și seleniu, berea poate fi o alternativă bună la vin.

 

Șampania. Un pahar de șampanie are 84 de calorii. Este cea mai dietetică băutură din listă, așa că dacă vrei să închini un pahar cu prietenii și să îți păstrezi și silueta, șampania ar putea fi cea mai bună alegere.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: bauturi craciun