x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce trebuie să știi despre boala gingiilor

Ce trebuie să știi despre boala gingiilor

29 Mar 2016   •   20:45
 Ce trebuie să știi despre boala gingiilor

Parodontita, denumită şi boala gingiilor sau boala parodontală, începe prin dezvoltarea bacteriilor în gură şi poate ajunge la un stadiu în care, dacă nu este tratată corespunzător, se pot pierde dinii din cauza distrugerii ţesutului din jurul acestora, scrie clicksanatate.ro.

Am aflat de la specialişti tot ce trebuie să ştim despre această afecţiune şi cum ne putem feri de ea.

Care este diferenţa dintre gingivita şi parodontita?

Gingivita sau inflamaţia gingiei de regulă precede parodontopatia. Cu toate acestea, este important să ştiţi că nu toate inflamaţiile gingiei duc la parodontoza . În stadiul incipient al gingivitei, bacteriile din placă bacteriana care se depun pe dinţi cauzează inflamaţia gingiei şi sângerarea acesteia la periaj. Chiar dacă gingia este inflamata, dintii  rămân fixaţi în os, neproducandu-se  nici o lezare ireversibilă a acestuia în această etapă.

„Când gingivita nu este tratată, poate avansă la parodontopatie/parodontoza. Aceasta afecţiune determina desprinderea gingiei de dinte, formând un spaţiu între gingie şi dinte, numit punga parodontală său buzunar în care se adună resturi alimentare şi bacterii. Sistemul imunitar al organismului lupta cu bacteriile pe măsură ce acestea se răspândesc tot mai mult înspre rădăcina dintelui”, explica medicul stomatolog Andra Custura.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×