x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cel mai vechi regim de slăbit din lume. Dieta părintelui medicinei

Cel mai vechi regim de slăbit din lume. Dieta părintelui medicinei

de Simona Lazar    |    02 Mai 2014   •   17:35
Cel mai vechi regim de slăbit din lume. Dieta părintelui medicinei

Vreți să pierdeți în greutate? Umblați goi, dormiți pe un pat tare, nu vă îmbăiați și mâncați doar o dată pe zi! Acesta era sfatul pe care îl dădea părintele medicinei, Hipocrate, obezilor din secolul V î.Hr....

Viața, în Antichitatea Greacă și Romană se baza pe două coordonate: hrana și activitatea fizică. Formele rubiconde erau de multe ori semn de bogăție, dar și rotunjimile acestea erau permise până la un prag rezonabil, de acolo mai înainte fiind doar semnul că persoana cu pricina lenevea cam prea mult. Sunt celebre reprezentările banchetelor antice, pe vase de ceramică, în mozaicuri, ca și pe stele funerare.

Dieta lui Hipocrate
Hipocrate, celebrul medic al Antichității, care a trăti în veacul lui Pericle, este primul care face recomandări de dietă, acelora dintre contemporani care erau nemulțumiți de greutatea lor. Hipocrate era de părere, de altfel, că alimentele sunt în primul rând medicamente și că un regim alimentar corect previne alterarea sănătății și/sau e capabil să vindece, prin tratarea dezechilibrelor din organism. 

Articolul complet în revistafelicia.ro.

×
Subiecte în articol: alimente dieta hipocrat felicia