x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cele mai mari mituri despre sănătate

Cele mai mari mituri despre sănătate

12 Sep 2018   •   15:22
Cele mai mari mituri despre sănătate

Cu câte un nou blog dedicat sănătăţii pe zi, miturile despre diete şi fitness se răspândesc din ce în ce mai rapid, atrage atenţia Daily Mail.

Doctora Ginni Mansberg, din Sydney, a hotărât să combată unele dintre cele mai comune mituri despre sănătate: de la cât de rău este să mănânci înainte să mergi să înoţi la trosnitul degetelor.  

Trosnitul degetelor/articulaţiilor nu cauzează artrită

Mulţi cred că trosnitul degetelor/articulaţiilor poate cauza artrită, însă doctora Mansberg a spus pentru Sunrise că această credinţă este departe de adevăr.

Inima nu poate reîncepe să bată cu un şoc electric

Probabil ai văzut multe astfel de scene în filme, însă Mansberg avertizează că această metodă poate cauza mai mult rău decât bine.

Mâncatul înainte de înot nu va cauza crampe

Unul dintre cele mai populare mituri este cel legat de mâncatul înainte de înot. Mansberg spune că nu există nicio dovadă care să susţină acest mit. “Corpul tău poate fi multifuncţional. Poate digera mâncare şi înota în acelaşi timp”, a spus aceasta.

Rasul nu va duce la apariţia de fire de păr mai groase

Potrivit studiilor efectuate, nu există nicio dovadă care să susţină acest lucru. Mansberg spune că atunci când un grup de bărbaţi au fost puşi să se radă pe un picior şi pe celălalt nu, într-o anumită perioadă de timp, nu a existat nicio diferenţă vizibilă între cele două picioare, când părul a crescut din nou.

Zahărul nu va face copiii hiberactivi

“Nu spun că trebuie să le dai copiilor mult zahăr, nu cred că este o idee bună, dar nu poţi da vina pe zahăr pentru hiberactivitate”, a spus aceasta. În 1994, un studiu de la Universitatea Kentucky a descoperit că părinţii care credeau că cei mici consumă băuturi cu zahăr (chiar dacă nu era adevărat), îşi caracterizau copiii ca fiind hiberactivi.

 

×