x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cinci întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe și sănătate

Cinci întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe și sănătate

de Magda Bucur    |    07 Feb 2018   •   19:30
Cinci întrebuințări ale bicarbonatului  de sodiu pentru frumusețe și sănătate

Cu siguranță, ai folosit măcar o dată în viață bicarbonat de sodiu. Fie că ai avut nevoie de el la bucătărie, pentru gătit sau curățenie, fie că l-ai folosit atunci când aveai probleme cu stomacul, bicarbonatul de sodiu e nelipsit în gospodării. Iată câteva dintre beneficiile lui mai puțin cunoscute pentru sănătatea părului, a pielii și a dinților.

1. Curăță părul. Atunci când părul este prea încărcat, de la produsele de styling folosite, puțin bicarbonat de sodiu presărat peste șamponul cu care te speli în mod obișnuit poate face minuni. Părul va fi mai curat, mai strălucitor și mai ușor de aranjat după spălare. În plus, dacă este nevoie de o reîmprospătare urgentă a părului și nu ai timp pentru duș, poți presăra bicarbonat de sodiu direct pe rădăcina părului. Lasă-l să acționeze câteva zeci de secunde și să absoarbă sebumul, apoi șterge-te cu un prosop și perie bine părul.

2. Curăță pielea feței și a corpului. Bicarbonatul de sodiu poate fi cel mai bun scrub pentru curățarea feței. Poți face o pastă din trei părți bicarbonat de sodiu și una de apă, cu care să masezi ușor cu mișcări circulare pielea feței, seara înainte de culcare. De asemenea, dacă vrei să scapi de celulele moarte de pe brațe sau picioare, poți folosi acest scrub natural cu bicarbonat de sodiu o dată pe săptămână.

3. Dezodorizează. Dacă ai pielea sensibilă și nu poți folosi deodorante chimice, soluția este bicarbonatul de sodiu. Presară puțin bicarbonat în zonele pe care vrei să le ferești de transpirație și mirosuri neplăcute. Bicarbonatul neutralizează acidul și bazele astfel că elimină mirosul transpirației. În plus, nu lasă urme pe haine.

4. Curăță unghiile. Bicarbonatul poate fi folosit și pentru igiena unghiilor și a cuticulelor. De altfel, este o metodă de exfoliere de preferat tăierii cuticulelor, care poate duce la infecții. Introdu peria de unghii într-o pastă formată din trei părți bicarbonat și o parte apă și apoi aplică mișcări circulare, pe unghii și degete. Clătește cu apă călduță și vei observa că unghiile sunt pregătitepentru aplicarea lacului.

5. Calmează iritațiile și mâncărimea pielii. Mai ales în sezonul rece, pielea poate deveni prea uscată iar atunci apar mncărimi și iritații. Dacă vrei să le eviți, fă o baie călduță, în care ai pus jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Soluția astfel creată va înmuia și va calma pielea corpului. Vara, poți face băi răcoroase cu bicarbonat, pentru a calma iritațiile provocate de arsurile solare sau înțepăturile de insecte.

×
Subiecte în articol: beneficii bicarbonat sodiu