x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum putem identifica acasă aluniţele cu potenţial cancerigen

Cum putem identifica acasă aluniţele cu potenţial cancerigen

21 Apr 2016   •   18:27
Cum putem identifica acasă aluniţele cu potenţial cancerigen

Monitorizarea aluniţelor este în primul rând o sarcină personală, deoarece fiecare dintre noi îşi cunoaşte cel mai bine propriul corp şi este primul care poate observa orice schimbare apărută, scrie clicksanatate.ro.

Astfel, în plus faţă de a limita expunerea la soare şi folosirea produselor de protecţie solară, o bună informare cu privire la caracteristicile aluniţelor periculoase, precum şi monitorizarea lor periodică acasă pot ajuta la identificarea în timp util a nevilor cu potenţial cancerigen, atunci când ar putea fi trataţi prin simpla excizie.

În cazul în care identificăm semnale de alarmă, este necesar să ne adresăm medicului dermatolog, singurul în măsură să facă recomandări de monitorizare sau tratament după caz, spune Laurenţiu Vlădău, specialist în Dermatologie şi Venerologie.

Nevii sunt leziuni frecvente la nivelul pielii, observate adesea sub forma unor pete sau excrescenţe de cele mai multe ori brun-maronii dar şi roşii sau de culoarea pielii, care sunt cauzate de grupări de celule denumite melanocite.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: alunite cancer