x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum să îți faci dormitorul un mediu sănătos

Cum să îți faci dormitorul un mediu sănătos

28 Feb 2018   •   15:50
Cum să îți faci dormitorul un mediu sănătos

Mulți experți și nutriționiști de peste tot din lume ne recomandă să mâncăm alimente organice, multe legume și fructe, să consumăm multă apă, să dormim cel puțin opt ore pe zi, să evităm mâncarea procesată, să evităm dulciurile, să ne curățăm organismul de toxine și lista poate continua, scrie healthyfoodteam.com

Însă, știai că un mediu sănătos face parte, de asemenea, din procesul de detoxifiere?

Experții susțin că un dormitor curat (non-toxic) poate fi o provocare financiară, așa că schimbările mici pot fi cea mai ușoară soluție. Fiecare schimbare mică pe care o faci poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale.

  1. Schimbă-ți perna și fața de pernă cu materiale organice

Înainte de toate, trebuie să îți schimbi perna și fața de pernă cu materiale organice. Adevărul este că mulți oameni fac greșeala de a crede că bumbacul este o alegere sigură, însă adevărul este că bumbacul conține 25% insecticide și peste 14% pesticide.

  1. Schimbă sau elimină toate materialele artificiale din dormitor

Materialele sintetice, precum nailonul, polistirenul și acrilul sunt făcute din termoplastice. Aceste materiale elimină molecule de gaze plastice de fiecare dată când sunt încălzite.

  1. Elimină hainele artificiale

Din păcate, baza majorității țesăturilor sintetice este un licid fabricat din cărbune, petrol sau gaz natural. Lichidul este forțat prin orificiile fine ale unei duze. Pe măsură ce lichidul iese din găuri, se răcește și se solidifică pentru a forma fire mici. Optează pentru haine din materiale organice.

  1. Elimină mobilierul din material fals

Dacă ai mobilă din materiale artificiale în dormitor, precum un scaun din piele artificială, nu ar trebui să mai stea acolo sau în orice cameră din casa ta. Clorura de polivinil (PVC) este adesea folosită pentru confecționarea de piele sintetică, fiind și cel mai periculos dintre plastice.

  1. Folosește vopsea ecologică

Este foarte important să folosești vopsea ecologică, adică vopsea fără compuși organici volatili. Vopseaua cu compuși organici volatili conține carbon, care este eliberat cu ușurință în aer.

  1. Minimalizează dispozitivele electronice

Minimalizarea dispozitivelor electronice înseamnă că în cazul în care ai un calculator, televizor sau alt dispozitiv electronic în dormitor ar trebui să îl muți în altă cameră. Dispozitivele electronice pot distruge un somn odihnitor.

  1. Schimbă așternuturile

Așternuturile convenționale conțin substanțe ignifuge. Soluția este să optezi pentru așternuturi din materiale organice.

 

 

×