x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum să mănânci sănătos şi să salvezi planeta

Cum să mănânci sănătos şi să salvezi planeta

11 Sep 2018   •   12:30
Cum să mănânci sănătos şi să salvezi planeta

Trecerea la o dietă sănătoasă poate reduce consumul de apă al unui individ cu până la 55%, notează BBC.

Potrivit unui nou studiu, trecerea la o dietă vegetariană are cel mai mare impact, însă chiar şi reducerea consumului de carne oferă o reducere a consumului de apă cu până la 10%. Astfel, potrivit cercetătorilor, trecerea la o dietă sănătoasă reprezintă o situaţie de câştig atât pentru sănătate, cât şi pentru planetă.

Oamenii vor fi mai sănătoşi, iar mâncarea lor poate fi produsă folosind o cantitate mai mică din cea mai preţioasă resursă naturală – apa.

“Principalul mesaj este că dacă faci trecerea la o dietă sănătoasă, cu sau fără carne, potrivit preferinţelor tale, nu doar că este bine pentru sănătatea ta, dar este şi foarte bine pentru mediu, în sensul în care îţi reduci consumul de apă substanţial.”, a spus Dr. Davy Vanham, de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Descoperiri în urma studiului:

  • Consumul de apă produs de consumul de alimente este de 2,757 de litri în Marea Britanie, 2929 de litri în Germania şi 3,861 de litri în Franţa.
  • Trecerea la o dietă sănătoasă cu carne va reduce consumul de apă cu 11-35%.
  • O dietă pe bază de peşte va reduce consumul de apă cu 33-35%.
  • O dietă vegetariană va reduce consumul de apă cu 35-55%.

Resursele de apă sunt deja în scădere, însă problema continuă să se agraveze, din cauza creşterii populaţiei, schimbării stilurilor de viaţă şi schimbărilor climatice.

×
Subiecte în articol: dieta sanatoasa reducere consum de apa