x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Dietele slabe în calorii pot pune capăt diabetului de tip 2 (studiu NHS)

Dietele slabe în calorii pot pune capăt diabetului de tip 2 (studiu NHS)

06 Mar 2019   •   16:41
Dietele slabe în calorii pot pune capăt diabetului de tip 2 (studiu NHS)

Dietele care constau în supe cu calorii puţine, urmate pe termen lung, pot pune capăt diabetului de tip 2, potrivit unui nou studiu al Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

O treime dintre pacienţii care au urmat regimul de 800 de calorii, luate din supe şi shake-uri, încă se află în remisiune, la doi ani de la dietă. Oamenii de ştiinţă spun că descoperirile “pun capăt unei ere în care s-a considerat să diabetul de tip 2 este o boală care nu poate fi tratată”.

Studiul a fost făcut pe 300 de persoane din Scoţia şi Tyneside, care sufereau de diabet de tip 2. Jumătate dintre participanţi au primit medicamentul standard, iar cealaltă jumătate a început dieta extremă. Dieta a fost urmată între trei şi cinci luni, sub atenta supraveghere a asistentelor şi dieteticienilor din Marea Britanie.

Primele rezultate, publicate în 2017, au arătat că în cazul a 46% dintre participanţi diabetul de tip 2 a dispărut, după un an. Participanţii care au urmat dieta extremă au slăbit între 10 şi 15 kilograme.

“În sfârşit înţelegem natura biologică a acestei boli. Cu toate acestea, toţi cei în remisiune trebuie să ştie că datele arată că diabetul de tip 2 se va întoarce, dacă persoanele în cauză câştigă din nou în greutate”, a spus profesorul Roy Taylor, de la Newcastle University.

Cercetătorii sugerează că pierderea în greutate poate reduce nivelul de grăsime din pancreas, ceea ce ajută la producerea de insulină.

Rezultatele au fost prezentate la conferinţa Diabetes UK.

×