x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Dormitul cu 16 minute mai puțin decât în mod normal afectează concentrarea (studiu)

Dormitul cu 16 minute mai puțin decât în mod normal afectează concentrarea (studiu)

25 Apr 2019   •   10:24
Dormitul cu 16 minute mai puțin decât în mod normal afectează concentrarea (studiu)

Dormitul cu 16 minute mai puțin poate afecta performanța la locul de muncă, potrivit unui nou studiu, transmite Daily Mail.

Cercetătorii au afirmat că somnul cu câteva minute mai puțin decât normal este asociat cu o judecată slabă și cu incapacitatea de concentrare. Angajații intervievați au spus că acest lucru duce la creșterea nivelului de stres.

Echipa de cercetători, de la Univerity of South Florida, a cerut angajatorilor să acorde mai multă atenție somnului angajaților prin micșorarea timpului pe care aceștia îl petrec la muncă peste program.

Autoarea studiului, dr. Soomi Lee, profesor asistent la School of Aging Studies de la University of South Florida, a afirmat că ideea studiului a venit din observarea propriului stil de viață.

„Dacă dorm puțin cu o seară înainte, am descoperit că are efecte asupra vieții mele, mai multe emoții negative.”, a spus aceasta pentru Daily Mail. „Așa că m-am întrebat dacă somnul este asociat cu performanța la locul de muncă.”, a mai adăugat aceasta.

Pentru studiu, care a fost publicat în jurnaul Sleep Health, echipa a supravegheat 130 de adulți care lucrează în industria IT.

Participanților li s-a solicitat să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv la ce oră se culcă și la ce oră se trezesc, câte ore și câte minute dorm și cum ar descrie calitatea somnului.

În plus, acestora li s-a solicitat să spună dacă au probleme de concentrare.

Cercetătorii au descoperit că dacă adulții dorm mai puțin cu 16 minute decât în mod normal, apar mai multe probleme cognitive, în special când vine vorba de concentrare.

×
Subiecte în articol: somn calitatea somnului concentrare