x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Fructul care poate fi folosit și în dulciuri și pe post de carne

Fructul care poate fi folosit și în dulciuri și pe post de carne

05 Noi 2018   •   19:16
Fructul care poate fi folosit și în dulciuri și pe post de carne

Jackfruit este cel mai mare fruct din lume, cu o greutate care variază între 5 și 45 de kilograme. Fructul crește în sudul și sud-estul Asiei, scrie Prevention

În funcție de maturitatea fructului, poți obține diferite arome și texturi. Fructele tinere au un gust fin, în timp ce fructul ajuns la maturitate este mai dulce, cu un gust care seamănă cu o combinație între mango și ananas, fiind perfect pentru deserturi. 
Mai mult, în momentul în care fructul este preparat termic, gustul este asemănător cu cel al cărnii de porc. În plus, conține sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier. 
„Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanțe nutritive. Dacă mâncați 10-12 boabe din acest fruct, nu veți avea nevoie de hrană timp de o jumătate de zi”, a declarat o cercetătoare de la Universitatea de Științe Agricole din Bangalore, India, SHymala Reddy, pentru The Independent. 
Fructul luptă cu radicalii liberi din organism și previne, astfel, apariția celulelor canceroase. 

Cum îl consumăm 


În ceea ce privește modul în care poate fi consumat, acest lucru depinde de modul în care este preparat. Proaspăt, fructul este dulce, astfel se potrivește perfect pentru dulciuri. Există și alte moduri prin care poate fi consumat, de exemplu în tacos, pizza sau sendvișuri, fiind o alternativă a cărnii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jackfruit carnitas tacos | corn tortillas, jalapeno, red pepper, cilantro, lime . . . in honor of #tacotuesday i remade my favorite vegan tacos! the filling is a smoky, spicy jackfruit “carnitas,” made by marinating green jackfruit and then simmering until tender/pulling apart into shreds. recipe is below (will be posting a more detailed blog post soon!) . . Jackfruit Carnitas Tacos * 1 tbsp maple syrup * 2 tbsp tamari * 1 tsp liquid smoke * 1/2 tsp smoked paprika * 1/2 tsp ground coriander * 1/2 tsp cumin * 1/2 tsp chili powder * 1/4 tsp white pepper (or black) * 1 can green jackfruit in water, drained and thoroughly rinsed, with center core parts chopped * 1 tbsp water or olive oil * one small onion, finely chopped * 2 cloves garlic, minced * 1-2 chipotle peppers in adobo sauce, chopped * 1/4 cup orange juice * vegetable stock In a bowl or freezer bag, combine first eight ingredients and mix well. Add in jackfruit pieces and marinate for at least two hours or overnight for best flavor. Next, heat oil (or water) in a pan and saute onion and garlic, cooking until fragrant and softened, about 5 minutes. Add jackfruit with the marinade and orange juice, and enough vegetable stock to barely cover. Simmer for 15-20 minutes. Break up jackfruit using a fork or potato masher, reduce heat, and continue to cook on low for another 15 minutes until most liquid is evaporated. (Optional last step: place jackfruit on a baking tray and bake at 400F for a few minutes until crispy and charred.) Serve warm on tortillas with toppings: cilantro, lime juice, red onion, sliced jalapeño peppers, cashew crema, fresh salsa, etc.

A post shared by HANNAH CHE (@hannah__chia) on


Mai mult, fructul poate reprezenta o sursă importantă de hrană pentru milioanele de oameni care suferă de foamete și malnutriție. Un singur fruct poate hrăni o familie întreagp, iar un copac poate produce sute de fructe. 

×
Subiecte în articol: fruct jackfruit