x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 2 alimente minune despre care nu știai că te ajută să slăbești

2 alimente minune despre care nu știai că te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    19 Oct 2016   •   23:30
2 alimente minune despre care nu știai că te ajută să slăbești
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

O mare parte din vină pentru faptul că obezitatea a devenit o problemă imensă a secolului nostru o poartă și obiceiurile alimentare foarte proaste împământenite chiar și în cele mai pretențioase bucătării de pe planetă.

Așa se face că unele alimente și-au căpătat un renume prost și absolut toată lumea crede despre ele că îngrașă, deși nu este deloc așa. Ci doar sunt prost mâncate.

Cartoful

Are, poate, cea mai proastă reputație dar asta și pentru că este excesiv de prezent în forma prăjită și, aproape în exclusivitate, asociat în mod defectuos cu alte alimente.

Dacă, însă, îi alegeți pe cei roșii și dulci, îi fierbeți sau îi coaceți, veți obține doar 80 de calorii la suta de grame, față de 400 cât au în forma prăjită. Dacă, pe lângă asta, după aplicarea tratamentului termic, îi lăsați să se răcească, amidonul se va transforma în amidon rezistent care acționează exact ca o fibră alimentară, adică favorizează tranzitul intestinal, deci vă ajută să slăbiți și să vă reglați metabolismul.

Și vorbeam despre combinațiile proaste care-i taie cartofului toate aceste efecte benefice asupra siluetei: niciodată nu se asociază cu proteine sau alte surse de amidon. Deci nu cu brânză, carne, ouă sau făinoase. Doar cu legume.

Citeste articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: alimente slabit dieta