x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3D în cosmetică

3D în cosmetică

de Steluta Indrei    |    29 Iun 2012   •   23:31
3D în cosmetică

Tratamentele de infrumusetare tin pasul cu tehnologia de inalta performanta. Saloanele in care singurul aparat disponibil era vaporizatorul de abur sunt de domeniul trecutului. Acum, centrele de infrumusetare sunt adevarate microclinici supertehnologizate. Orice salon modern care se respecta detine macar un aparat laser pentru epilare. Dar cele mai noi sunt interventiile cosmetice 3D – o combinatie de terapii laser care remodeleaza si regenereaza pielea in toate dimensiunile ei. Terapiile laser 3D se realizeaza cu ajutorul celui mai performant aparat laser din lume: Sciton Laser Profile, ne-a explicat doctor Dana Miricioiu, medic specialist in chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva.

Acest aparat, disponibil si in Romania, este cel mai folosit laser in cabinetele medicale din lume, avand cel mai ridicat punctaj din punct de vedere al performantelor clinice obtinute, dar si al sigurantei pacientului.

Terapiile laser 3D sunt indicate in cazul unor probleme estetice cum ar fi ridurile, cicatricele postoperatorii sau postacnee, petele sau alte leziuni pigmentare, afectiunile vasculare de la nivelul pielii. De asemenea, tratamentul cu acest laser previne imbatranirea prematura a pielii, determinand regenerarea acesteia in profunzime. Interventiile laser 3D, care pot fi invazive sau noninvazive, redau tonicitatea si textura pielii. Undele laser exercita un efect puternic de contractie a fibrelor elastice, cu efect de crestere a fermitatii pielii, arata medicul Dana Miricioiu.

Pe langa toate acestea, laserul 3D poate fi utilizat si pentru epilarea permanent progresiva. Spre deosebire de alte aparate, epilarea cu laserul 3D se realizeaza mult mai rapid si mai eficient datorita unui scanner care transmite secvential razele laser pe o suprafata intinsa si la o adancime precisa.
Procedurile ablative, cum ar fi peelingul laser de diferite profunzimi, se realizeaza prin ablatia precisa, ghidata de computer, a unui strat din piele, comparativ cu imprecizia peelingului chimic sau insuficienta altor sisteme laser.

Laserul 3D trateaza arii intinse de piele prin suprafata mare generatoare de unde laser, comparativ cu alte aparate, iar sistemul avansat de racire a pielii protejeaza tegumentul de reactii secundare negative. Toate interventiile se realizeaza computerizat, dupa evaluarea individuala si personalizarea tratamentului pentru fiecare pacient in parte. Rezultatele sunt spectaculoase, iar perioada de recuperare a pacientilor este redusa la doar doua-trei zile. Singurul dezavantaj al acestei terapii ultraperformante este costul. Potrivit dr Dana Miricioiu, costul mediu al unui tratament laser complet pentru o pacienta de 35 de ani se afla in jurul sumei de 1.600 de euro. Si vorbim de o persoana care nu are afectiuni de tipul cicatricelor dupa acnee sau pete pigmentare, care sunt mai costisitoare.

×