x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 4 combinații de alimente care îngrașă

4 combinații de alimente care îngrașă

20 Feb 2020   •   19:30
4 combinații de alimente care îngrașă
Sursa foto: pixabay.com

După cum am mai spus, poți și e bine să mănânci de toate. Bineînțeles că nu mă refer aici la cartofi prăjiți. Nu dacă-ți dorești vene și artere suple și fără grăsime pe ele și un abdomen plat și fără colăcei. Vorbesc acum cu oamenii care vor să-și “curețe” alimentația și care țin la silueta lor. Deci e bine să mâncați și proteine, și grăsimi, și carbohidrați.

Trebuie însă să mai știți câteva lucruri, ce alimente să nu combinați ca să nu vă îngrășați sau pentru că rezultatul are efecte nocive asupra organismului.

1. Niciodată proteine animale și carbohidrați simpli

Știți, cred, deja, că îngrașă. Primul lucru pe care puteți să-l faceți este să înlocuiți cerealele, pastele, pâinea etc variantele lor integrale. Sunt, în primul rând, mai bogate în fibre, care ajută digestia. 

2. Nu amestecați mai multe feluri de proteine de origine animală

Adică ouă, carne, pește. Nu la aceeași masă, desigur. Explicația, dată de profesorul Mencinicopschi, este că organismul folosește enzime diferite pentru descompunerea fiecărui fel de proteină. Și, cum proteinele oricum sunt metabolizate mai greu, amestecarea lor la aceeași masă va îngreuna digestia.

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×