x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică dacă vrei un corp suplu și sănătos

5 alimente care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică dacă vrei un corp suplu și sănătos

de Andreea Sava    |    12 Apr 2017   •   19:30
5 alimente care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică dacă vrei un corp suplu și sănătos
Sursa foto: ArthurHidden/Getty Images/iStockphoto

Organismul nostru are nevoie de anumite elemente pentru a funcționa în parametri corespunzători. Dacă îi lipsește ceva prea mult timp, se va produce un dezechilibru. Dezechilibrele, pe termen lung, se transformă în probleme grave de sănătate. E simplu.

Plus că orice carență din organism se va manifesta sub forma de pofte alimentare și așa ajungem să ne îngrășăm. Iar mai grav este că nu ne cunoaștem corpul suficient încât să interpretăm corect mesajele pe care ni le transmite. Cu alte cuvinte, dacă ne e poftă de dulce nu înseamnă că asta îi lipsește organismului. Așa ajungem să ne alimentăm cu ce nu trebuie și în cantități prea mari. 

Revenind, însă, la subiectul articolului de astăzi, chiar dacă nu reușim să avem o nutriție  ca la carte, profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că e bine ca numite lucruri să nu ne lipsească din dieta zilnică. Pentru un echilibru minim. Iată care sunt acestea:

1. Apa

Nu e de mâncare dar este absolut esențială pentru că, așa cum am mai spus, fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de ea pentru a funcționa corect. Multe dintre problemele de sănătate și de nutriție au ca una dintre cauze deshidratarea.

De multe ori, așa cum am mai spus dar nu strică să repet, confundăm setea cu foamea și ajungem să mâncăm mai mult decât ar trebui, deci și să ne îngrășăm. Iar ăsta e doar un exemplu de problemă care apare dacă nu ne hidratăm corespunzător.

Cert este că cel mai simplu lucru pe care-l putem face pentru o sănătatea noastră și pentru o siluetă frumoasă este să bem apă. În jur de 2 litri pe zi, mai mult dacă avem activitate fizică intensă sau când sunt temperaturi ridicate.

Apa se bea cu înghițituri mici și se plimbă bine prin gură pentru a fi amestecată cu saliva, pentru o hidratare eficientă. Altfel doar o bem ca să avem ce elimina. Iarăși un obicei foarte bun este băutul unei căni de 400 de ml de apă dimineața, imediat după trezire.

2. Legumele

Sunt surse extraordinare de vitamine și minerale și chiar de glucoză, care nu doar ne vor menține sănătoși dar ne vor regla și nivelul de zahăr și nu mai poftim după dulce. Plus că nu îngrașă și nu au nicio restricție la combinarea cu alte alimente. Nu greșește nimeni mâncând prea multe legume. Mai ales dacă sunt crude, pentru că prin preparare termică își mai pierd din calitățile nutritive.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×