x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente care pot accelera arderea grăsimilor

5 alimente care pot accelera arderea grăsimilor

30 Mar 2016   •   18:09
5 alimente care pot accelera arderea grăsimilor

Indiferent ce s-ar spune sau s-ar scrie, nu există niciun ingredient magic sau „super-aliment” care să topească țesutul adipos de pe abdomen și să vă ofere o talie de viespe. Pentru a obține silueta mult visată, trebuie să reduceți consumul de zahăr, să eliminați din dietă alimentele pe care organismul nu le tolerează, să dormiți bine, să controlați nivelul de stres și să faceți exerciții.

După ce ați urmat toate aceste sfaturi, într-adevăr, anumite trucuri sau ingrediente vă vor ajuta să vă controlați apetitul, să reduceți inflamația, să vă accelerați metabolismul și, implicit, procesul de slăbire.

Dacă aveți un stil de viață sănătos, dar doriți să faceți chiar mai mult pentru siluetă, puteți să introduceți în dietă următoarele cinci alimente, după cum recomandă Prevention.com:

 

Suc de lămâie

Probabil ați mai auzit că apa plată caldă cu suc de lămâie consumată pe stomacul gol îmbunățește digestia. Eficiența acestui truc a fost dovedită de oamenii de știință. Potrivit specialiștilor, polifenolii din lămâie împiedică acumularea țesutului adipos și de aceea, sucul de lămâie ar trebui consumat cel puțin la una din mesele principale ale zilei, în apă, în salată sau pentru a asezona peștele.

 

Scorțișoara

Scorțișoara reduce nivelul glucozei din sânge deoarece încetinește procesul de „golire” al stomacului și vă face să vă săturați cu mai puțin mâncare. Studiile au demonstrat că scorțișoara echilibrează nivelul de zahăr din sânge chiar și în cazul diabeticilor. Nu trebuie să consumați decât o linguriță și jumătate de scorțișoară pe zi pentru ca acest ingredient să își facă efectul.

 

Piper cayenne

Piperul cayenne vă ajută să scăpați de senzația de foame și să ardeți mai multe calorii. Potrivit cercetărilor medicilor, unul din cei mai benefici compuși din acest condiment, capsaicina, crește rata metabolică și accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

 

Turmericul

Turmericul este anti-inflamator și conține curcumină, un compus activ, utilizat pentru a combate obezitatea. Poate fi consumat în orice tip de mâncare, dar cei cărora nu le place gustul acestui condiment li se recomandă suplimentele alimentare pe bază de curcumină.

 

Semințe de in

Semințele de in măcinate sunt sursa perfectă de acid linoleic-alpha (ALA), care combate inflamația și echilibrează hormonii. Studiile au demonstrat că semințele de in sunt bogate în fibre și combat pofta de alimente nesănătoase.

×