x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente de care NU trebuie să te atingi, dacă vrei să slăbești!

5 alimente de care NU trebuie să te atingi, dacă vrei să slăbești!

de Andreea Sava    |    26 Ian 2017   •   00:30
5 alimente de care NU trebuie să te atingi, dacă vrei să slăbești!
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Există o mulțime de diete pe piață și de nutriționiști. V-am mai spus opinia mea: orice cură de slăbire trebuie să fie echilibrată.

Așa că vă sfătuiesc să nu vă apucați de niciuna care exclude oricare dintre elemente, proteine, carbohidrați sau grăsimi, și niciun caz de cele monoaliment sau care presupun înfometare.

Dacă nu reușiți să țineți cură de slăbire vă mai spun încă o dată: nu vă înfometați. În cel mai bun caz, rezultatele vor fi pe termen scurt și vă veți îngrășa mai tare după, când veți reveni la normal. Însă puteți să vă provocați dezechilibre majore în organism și chiar boli grave.

Dacă vreți să slăbiți, e suficient să nu vă atingeți de următoarele 5 alimente:

1. Mâncare foarte procesată

Simplitatea este cheia oricărei diete deci cel mai indicat este să vă întoarceți cât mai mult posibil la alimentele de bază, care să fie proaspete. Orice cumpărați de la supermarket conține foarte mulți conservanți. Este și logic din moment ce alimentele respective trebuie să reziste cât mai mult. Acestea, de cele mai multe ori, conțin calorii goale care doar că vor fi transformate de organism în depozite de grăsimi însă senzația de sațietate nu va fi de durată plus că organismul nu va primi nutrienții de care are nevoie iar carențele sale se vor traduce printr-o poftă de mâncare crescută sau pentru anumite gusturi: dulce, sărat, gras. Iar satisfacerea acestora nu vor face decât să agraveze problema și să vă facă să vă îngrășați.

În cel mai fericit caz, produsele despre care vorbesc conțin o cantitate mare de sodiu, conservant natural, care, însă, vă va face să rețineți apă și să vă umflați ca un balon.

2. Batoane de cereale

Da, știu, teoretic au multe fibre și vă ajută să slăbiți. Practic aportul de fibre trebuie să fie unul constant pe parcursul zilei pentru a avea efectul dorit, acela de reglare a tranzitului intestinal și de stimulare a digestiei. Mai bine mâncați un fruct, legume sau hummus, de exemplu.

Vezi care sunt celelalte 3 alimente, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: alimente dieta slabit slăbire