x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 remedii naturale pentru tratarea arsurilor solare

5 remedii naturale pentru tratarea arsurilor solare

16 Iul 2016   •   17:01
5 remedii naturale pentru tratarea arsurilor solare
Sursa foto: George Doyle/Getty Images

Informațiile despre perioadele optime pentru expunerea la soare, precum și despre folosirea cremelor care protejează pielea de radiațiile nocive se găsesc  astăzi peste tot.

Totuși, deși toată lumea a auzit de ele, mulți încă le ignoră. Astfel că, nu de puține ori, cel puțin o zi din concediul de la mare este compromisă din cauza insolației și a arsurilor solare.

Pe piață se găsesc nenumărate produse cosmetice care repară epiderma, după o expunere exagerată, însă există și câteva remedii naturale care pot calma iritațiile provocate de soare.

  1. Aloe vera. Gelul stors din binecunoscuta plantă face minuni pentru pielea arsă de soare. Aplică-l după un duș răcoros, pe zonele cele mai afectate și apoi îmbracă haine din materiale naturale: in, bumbac.
  2. Bicarbonat de sodiu. Poți face o baie călduță, în apa în care ai adăugat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Pentru că estealcalin, el ajută la calmare iritațiilor.
  3. Iaurtul. Un iaurt sau lapte bătut de la frigider va acționa asemenea unei creme after sun, pentru pielea ta. Îl poți amesteca și cu miere sau ou, pentru a hidrata mai bine pielea arsă de soare.
  4. Castravetele. În special dacă te-ai ars în zona feței, un castravete tăiat felii va ajuta la restabilirea hidratării optime pentru ten. În plus are un efect răcoritor, care te va ajuta cu siguranță să treci peste usturimi.
  5. Ceai de mentă. Poți aplica pe zonele arse comprese îmbibate cu ceai de mentă proaspătă. Folosește frunze de mentă pentru a face ceaiul, iar compresele ar fi bine să fie reci.

 

Dacă arsurile sunt grave, este bine să iei un medicament antiinflamator sau un unguent pe bază de cortizon și să mergi rapid la un medic. Arsurile solare sunt periculoase pentru că distrug permanent epiderma, care nu se reface integral, devenind mai vulnerabilă în viitor, în fața razelor solare.

×