x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 8 alimente ideale pentru sezonul cald

8 alimente ideale pentru sezonul cald

03 Aug 2017   •   16:12
8 alimente ideale pentru sezonul cald

Eating Well propune aceste opt alimente ideale pentru sezonul cald şi care, în plus, au importante beneficii pentru sănătate, sunt slabe în calorii şi răcoritoare.

1. Porumbul

Poate nimic nu te duce cu gândul la vară mai mult decât porumbul proaspăt, aşa că acesta este o opţiune minunată. În plus, porumbul conţine doi antioxidanţi, luteina şi zeaxantina, care acţionează asemenea unor ochelari de soare naturali, ajutând la formarea pigmentului macular care filtrează razele soarelui.

2. Iced Coffee

O cafea rece este modul perfect de a-ţi începe dimineţile de vară. În plus, o singură cană de cafea pe zi îţi diminuează riscul de a face cancer de piele. Cafeaua decofeinizată nu are aceleaşi proprietăţi.

3. Tartă de cireşe

Tarta cu cierşe te ajută să slăbeşti, în timp ce te bucuri de o gustare delicioasă. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au pus mai mulţi şoareci la o dietă cu un nivel ridicat de grăsimi, iar aceia care consumau tartă de cireşe au câştigat mai puţin în greutate decât ceilalţi.

4. Roşii

Roşiile îţi oferă protecţie împotriva razelor soarelui, datorită conţinutuli de licopen din roşii. Consumul a două linguri jumătate de pastă de roşii înainte de expunerea la soare, reduce riscul de arsuri cauzate de razele UV cu până la 50%, după cum arată studiile.

5. Pepene

Hidratarea îţi păstrează memoria ascuţită şi starea de spirit constantă, asta pe lângă faptul că îţi menţine corpul rece în zilele calde de vară, iar pepenele este o sursă excelentă de hidratare.

6. Zmeură

Zmeura este o sursă importantă de fibre. Un studiu publicat în Journal of Nutrition sugerează că un consum mai mare de fibre împiedică luatul în greutate şi oferă ajutor în încercarea de a pierde în greutate.

8. Ceai rece

Un pahar mare de ceai rece, în zielele de vară, este răcoritor, însă ceaiul rece are şi beneficii importante pentru sănătate. Studiile arată că un consum regulat de ceai rece scade riscul de Alzheimer şi diabet. În plus, meţine sănătatea dentară şi întăreşte oasele.

8. Coacăze

Antioxidanţii existenţi în coacăze alungă oboseala musculară.

 

 

×