x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos A, B, C, D – vitamine de frumuseţe

A, B, C, D – vitamine de frumuseţe

de Gina Matei    |    11 Mai 2010   •   00:00
A, B, C, D – vitamine de frumuseţe
Sursa foto: /THINKSTOCK
Vitamina A. Această vitamină este benefică pentru piele şi pentru ochi. Ai pielea uscată? Te scapă vitamina A. De asemenea această vitamină luptă împotriva mătreţii şi a ridurilor. Pentru că ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, conferă strălucire pielii.

În cazul în care aveţi o alimentaţie din care lipseşte această vitamină, vă puteţi confrunta cu:
n) erupţii cutanate, uscarea excesivă a pielii şi ridarea ei
n) păr tern şi uscat
n) exfolierea unghiilor
n) oboseala ochilor

Sursele de vitamina A: produsele lactate, ouăle, morcovii, legumele verzi, roşiile şi pepenele.

Vitamina B. Piele luminoasă, fără riduri şi întârzierea apariţiei părului cărunt. Asta promit vitaminele din complexul B. De cele mai multe ori, stresul îşi pune amprenta asupra aspectului exterior. Aici intervin vitaminele din complexul B, care contracarează efectele stresului.

Deficienţele de vitamina B provoacă:
n) crăparea pielii şi a buzelor
n) îngrăşarea părului
n) apariţia prematură a ridurilor
n) încărunţirea părului

Vitaminele B se pot asimila din: cereale, nuci, legumele.

Vitamina C. Această vitamină este necesară pentru producerea colagenului. În primul rând, vitamina C este de un real folos persoanelor cu tenul gras pentru că echilibrează secreţia glandelor sebacee. Previne apariţia ridurilor, dar şi spargerea venelor. În cazul în care este combinată cu bioflavonoidele, vitamina C are capacitatea de a preveni apariţia petelor provocate de expunerea la soare.

Sursele naturale de vitamina C sunt: legumele verzi, varză, broccoli, roşii, fructele proaspete. Surse importante de flavonoide sunt: stafidele, murele, grâul negru, cireşele şi strugurii.

Vitamina D. Această vitamină ţine la sănătatea dinţilor, oaselor şi a unghiilor datorită faptului că ajută la asimilarea calciului şi a fosforului. Totodată, menţine sănătatea ochilor şi a pielii.
Carenţele de vitamina D au efecte neplăcute asupra danturii, favorizând apariţia cariilor dentare, şi asupra sistemului osos.
Sursele naturale de vitamina D sunt: razele solare, laptele, untul, seminţele încolţite.

Vitamina E. Menţine-te tânăr cât mai mult timp cu vitamina E! Pentru că vitamina E previne ridarea şi îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, ajută la prevenirea uscării şi a deshidratării pielii, a petelor care apar din cauza înaintării în vârstă, a căderii părului şi la eliminarea mătreţii.

Poţi asimila vitamina E din: pâinea de grâu, cereale, germeni de grâu, lapte, sparanghel, broccoli, unt, măsline, soia, seminţe de floarea-soarelui, nuci şi uleiuri vegetale.

×
Subiecte în articol: cosmetica