x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos A, B, C... vitaminele frumusetii

A, B, C... vitaminele frumusetii

00 0000   •   00:00

A, B, C, E sunt "vitaminele frumusetii". Fara ele, pielea isi pierde elasticitatea, stralucirea si incepe sa imbatraneasca. De aceea trebuie sa le luam fie din alimente sau suplimente nutritive, fie sa folosim produse cosmetice imbogatite cu vitamine.  

Altfel, lipsa de vitamine lasa urme pe fata. Acneea si petele rosii sunt semnul lipsei vitaminelor A si B. Dermatitele frecvente pot fi cauzate de carentele vitaminelor B2, B3, B6. Iar daca ranile se cicatrizeaza greu inseamna ca avem nevoie de suplimentarea aportului de vitamina K si C.  

S-a demonstrat ca vitamina A favorizeaza regenerarea pielii si previne imbatranirea prematura, cauzata de actiunea razelor ultraviolete. Provitamina B5 sau pantenolul calmeaza pielea iritata, hidrateaza si reda elasticitatea pielii. Vitamina E adaugata in produsele de ingrijire a pielii neutralizeaza radicalii liberi si intervine in sinteza de colagen, refacand astfel tesuturile afectate.  

Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne sfatuieste ca, pe langa produsele cosmetice, sa adoptam si un regim de viata echilibrat pentru mentinerea sanatatii pielii. Sunt obligatorii 8 ore de somn pe noapte si un consum de 1,5-2 litri de apa pe zi. Sa nu uitam nici legumele si fructele bogate in vitaminele A (morcovi, spanac, telina), C (portocale, lamai, kiwi, varza, rosii, ridichi), B3 (soia, arahide).  

 

VITAMINA A. Pielea uscata, unghiile care se rup foarte usor, parul lipsit de stralucire sunt semnele carentei de vitamina A. Produsele cosmetice care contin vitamina A imbunatatesc textura pielii si reduc aparitia ridurilor. Veti avea astfel un ten cu aspect luminos in fiecare zi.  

VITAMINA C. Carentele de vitamina C sau acid ascorbic inseamna in primul rand imunitate scazuta. Lipsa vitaminei C din dieta se traduce insa si printr-un ten uscat si palid, lipsit de prospetime. Cremele cu adaos de acid ascorbic stimuleaza regenerarea celulara. De asemenea, vitamina C are proprietati antihistaminice, prevenind astfel alergiile cutanate manifestate prin inrosirea pielii sau mancarimi.  

VITAMINA E. Numita si vitamina "tineretii eterne", vitamina E are efect dovedit de incetinere a imbatranirii celulare. Cosmeticele printre ingredientele carora se regaseste vitamina E cresc gradul de hidratare a pielii si confera tenului un aspect neted.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul vitamina pielii