x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Adevarul despre cremele antirid

Adevarul despre cremele antirid

00 0000   •   00:00

A pretinde ca o crema poate sterge ridurile este doar o strategie de marketing sau, altfel spus, o promisiune mincinoasa, sustine medicul dermatolog Viviana Iordache de la Centrul Miko Palace.  

Pielea noastra nu este ca o sita prin care pot trece tot felul de "substante-minune". Exista o bariera formata din 30-35 de straturi celulare intre crema si derm – locul in care se afla vasele ce asigura apa si nutritia pielii. Aceasta bariera este insa vitala pentru organism, caci ne protejeaza de factorii agresivi din mediul extern. Asa-numitele "creme miraculoase impotriva ridurilor" sunt promovate intr-o maniera lipsita de etica si neconforma cu realitatea, adauga specialistul. Dar care este adevaratul rol al cremelor antirid?  

"Cremele antirid au rolul de a preveni aparitia ridurilor prin mentinerea unei bune elasticitati a pielii, nicidecum de a sterge ridurile deja aparute. Practic, aplicarea unei creme antirid este similara spalatului pe dinti. Asa cum atunci cand ne spalam pe dinti nu vom trata o carie care a aparut deja, dar putem intarzia aparitia cariilor, utilizarea cremei hidratante este esentiala in prevenirea deshidratarii tenului si a ridarii. Aplicarea cremei hidratante trebuie sa faca parte din igiena zilnica a oricarei femei", recomanda dr. Viviana Iordache.  

Cremele foarte bogate in principii vitaminice ajuta nu la stergerea ridurilor, ci la mentinerea unei cantitati de apa si de substante nutritive in piele. Astfel se asigura o elasticitate mai mare a pielii. Pe intelesul tuturor, asta inseamna ca aparitia acelei retele impaienjenite de riduri fine poate fi intarziata.  

Cremele antirid nu se impart pe categorii de varsta. Nu exista creme universale pentru femei de 30 de ani, 40 de ani, 50 de ani... Alegerea cremei antirid trebuie sa se faca in functie de starea pielii fiecarei persoane si conform recomandarii medicului dermatolog. Adesea paciente de 20 de ani, mai ales daca sunt fumatoare sau supraexpuse la ultraviolete, au nevoie de creme hidratante adresate femeilor de 40 de a  

HIDRATANTE. Din punct de vedere medical, cremele antirid se impart in doua categorii: creme hidratante si creme cu principii active care ajuta la mentinerea integritatii cutanate si la innoirea normala si fiziologica a pielii. In aceasta categorie intra cremele pe baza de acid retinoic. Retinolul reprezinta cea mai puternica arma antirid care poate ajunge in piele fara injectii. Cremele hidratante, care trebuie folosite pe tot parcursul vietii, asigura substante nutritive pielii (vitamine, fitoestrogeni, izoflavone), astfel incat sa se previna deshidratarea.
ni.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul cremele antirid