x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentele care taie pofta de mâncare și cele care o măresc. LISTE

Alimentele care taie pofta de mâncare și cele care o măresc. LISTE

23 Aug 2018   •   19:28
Alimentele care taie pofta de mâncare și cele care o măresc. LISTE

Pofta de mâncare depinde foarte mult de ceea ce mănânci. Pe de o parte, există alimente care din ce le mănânci, din ce ți-e mai poftă de ele. Pe de altă parte, apetitul exagerat este și semnul unor carențe de vitamine și minerale din organism dar și a unei gestionări proaste a dietei.

Explicația științifică, dată de profesorul Mencinicopschi în cartea “Și noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”, este că un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame.

De asemenea, deshidratarea poate produce senzație de foame, adică să confundați setea cu foamea. La fel, stresul, fluctuațiile de greutate dar și programul de masă dezordonat sunt factori care pot provoca o poftă de mâncare ieșită din limitele normale.

Soluția ideală este să vă puneți ordine în programul de masă. Adică să vă organizați să mâncați 3 mese și 2 gustări. Apoi, dieta trebuie să fie diversificată, să conțină toate elementele în proporțiile de care are nevoie organismul.

De asemenea, vă va ajuta și să știți că anumite alimente vă fac să mâncați mai mult în timp ce altele sunt mai sățioase și taie pofta de mâncare. Iată-le grupate în liste.

Citeste tot articolul pe andreeasava.ro

×