x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Aloe vera şi miere pentru buze uscate

Aloe vera şi miere pentru buze uscate

de Gina Matei    |    05 Ian 2010   •   00:00
Aloe vera şi miere pentru buze uscate
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Pentru că sunt mai uscate decât restul tenului, buzele au cel mai mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute. Din fericire, există multe remedii naturiste pentru buzele uscate şi crăpate, însă cel mai eficient dintre toate este sucul natural de aloe, obţinut prin stoarcerea unei frunze de aloe vera.

De ce? "Pentru că în compoziţia acestei plante sunt minerale şi vitamine care se absorb foarte bine, hrănind celulele ţesutului cutanat", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.

Cu sucul de aloe se ung buzele seara şi dimineaţa până când îşi recapătă catifelarea. Eficient este şi uleiul de aloe. Vestea bună este că uleiul de aloe poate fi preparat în casă. Astfel, se rupe o frunză de aloe, se zdrobeşte cu o lingură de lemn, se introduce apoi într-un borcan şi se toarnă deasupra ulei de măsline presat la rece, în aşa fel încât să acopere frunza zdrobită. Se lasă la macerat opt-zece zile, iar uleiul astfel obţinut se poate folosi atât pentru buze, cât şi pentru faţă, mâini şi picioare.

HIDRATARE INTERNĂ
În cazul în care tratamentele locale aplicate extern nu dau rezultatele, se pot administra intern produse care să suplinească lipsa vitaminelor A şi E, principala cauză a buzelor uscate şi crăpate. Fructele de cătină conţin aceste vitamine, ne asigură specialistul nostru. Acestea se pot administra sub formă de infuzie. În acest caz, se bea o cană pe zi. La fel de benefic este şi siropul de coacăz negru. Într-un litru de apă se adaugă 250 g de frunze uscate. Se fierb 15 minute, se strecoară şi se ia câte o linguriţă pe zi.

Şi alimentaţia joacă un rol extrem de important. Specialistul nostru recomandă să mâncăm zilnic sfeclă roşie, morcov, pătrunjel, caise, piersici, lămâi, portocale, varză albă şi mere.

MIERE ŞI PROPOLIS
Când buzele sunt foarte uscate, crăpate şi chiar sângerează, se poate aplica un tratament cu miere şi propolis. Se amestecă o jumătate de linguriţă de miere cu trei picături de tinctură de propolis şi se aplică pe buze. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, apoi se îndepărtează.

AMESTEC DE PLANTE ŞI ULEIURI
50 g de plantă aloe, 10 g de propolis baton, 35 ml de susan, 50 ml de ulei de măsline. Acest amestec se lasă la macerat zece zile, după care se strecoară şi se foloseşte în aplicaţii de trei-patru ori pe zi, până la hidratarea şi refacerea buzelor.

×
Subiecte în articol: cosmetica