x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Amalgam de fiţe în Dorobanţi

0
Autor: Roxana Jianu 08 Noi 2009 - 00:00
Amalgam de fiţe în Dorobanţi Roxana Jianu/
Vezi galeria foto

"Dorobanţi e locul unde vor toţi clienţii să vină. Noi le dăm acestora exact ce vor, ambianţa noastră e ce le trebuie. Diferenţa între «The Eatery» şi restul cafenelelor este că noi nu avem preţuri exagerate." Aşa încearcă patronul celei mai noi cafenele "cu fiţe" din Dorobanţi să-şi atragă clienţii.



Bucureşti, Piaţa Dorobanţilor. Fiţe la kilogram, maşini cu preţuri ameţitoare, cafenele selecte, tipe cu buze desenate intens. Dacă vreţi să sorbiţi dintr-o cafea laolaltă cu diverse persoane publice ori să agăţaţi un puşti milionar, aici e locul potrivit. Când au ceva de discutat, milionarii în euro vin la o cafea în Dorobanţi, însoţiţi de câte un bolid de zeci sau sute de mii de euro.

Calea Dorobanţilor este celebră pentru cafenelele cu preţuri exorbitante în care îşi dau întâlnire vedetele. Nici cafenelele din Strada Lt. Aviator Beller Radu nu se lasă mai prejos. Proprietarul turc, Mike, al cafenelei "The Eatery", recent deschise, declară: "Românii sunt plini de viaţă. Noi ştim ce vor clienţii, de aceea le dăm ce preferă. Noi schimbăm totul după gusturile lor. Sunt mulţi care vin frecvent.

Diferenţa între «The Eatery» şi celelalte cafenele este că noi suntem primii care deschidem de dimineaţă şi închidem ultimii seara, iar clienţii o să fie uimiţi că nu avem preţuri mari. Meniul cuprinde cocktail-uri, sandvişuri, salate şi snacks-uri. Cafeaua este specială, diferă felul în care este servită". Cât despre nume, acesta spune că vine de la denumirea unui local din State, unde se servesc salate foarte bune. Ar putea fi tradus cu termenul "cantină", deşi patronul spune că este o cafenea, nu club ori restaurant, în care a investit 400.000 de euro. El anunţă că pregăteşte ceva special de Halloween şi de Crăciun, plus petreceri private.

După ce fac un slalom printre maşinile scumpe cu geamuri fumurii parcate pe trotuar, pe trecerea de pietoni şi mai peste tot, ajung în faţa cafenelei "The Eatery". Mă întâmpină patru domnişoare îmbrăcate în rochii negre, foarte scurte. E ora 7:00 seara. Seara în care are loc deschiderea cafenelei cu pricina, eveniment organizat de Martini. Două femei, al căror întreg corpul le plânge de oboseală, lustruiesc rapid cu mopul podeaua, speriate de gândul că ar putea fi surprinse din clipă în clipă de invitaţi. Pe mesele curate ard lumânări mici, aruncate în suporturi roşii, iar între fotoliile bej şi roşii stau cuminţele câteva buchete imense de trandafiri albi. Mă aşteptam să mă lovesc la intrare de un iz puternic de cafea, dar mireasma florilor albe, pure dimprejurul meu se simte prea profund.

Tapetul are un design deosebit, luându-ţi ochii cu miracolul nuanţelor lui. Pe la mijlocul încăperii zăresc un dj, care ne încântă cu un mix de muzică ambientală, fără să ne năucească auzul. În spatele lui se odihnesc înghesuite pe rafturi sticle de băutură, care mai de care mai fine. Imediat ce păşesc în local, invitaţii primesc câte un pahar de şampanie scumpă de la o domnişoară îmbrăcată cu o cămaşă de culoarea trandafirilor din încăpere, cu pantaloni negri eleganţi şi cu adidaşi în picioare. Uşile de la intrare sunt în continuare larg deschise, înăuntru se face frig.




Trece un ceas şi două dintre cele patru fete îmbrăcate în negru cer câte un ceai. Celelalte îşi iau gecile de piele pe ele şi încep să se bâţâie, să dea dezordonat din picioare. Sau cred că, de fapt, dansează... Un domn îi spune însoţitorului său "Hai şi în încăperea asta!". Urmează un râs gălăgios. Nu exista o altă încăpere, era vorba de imaginea văzută în oglinda impecabilă. Cele două femei cu mopul în mână chicotesc, probabil că ele au avut grijă ca oglinda să fie perfectă. Doi peşti albi cu pete galbene înoată haotic lângă bar, într-un bol înalt, asemuit cu o vază din sticlă transparentă.

Îşi fac apariţia câteva doamne colorate intens la ochi, îmbrăcate sobru, cocoţate pe nişte tocuri uluitor de mari, alături de domni în costum. Cineva spune la bar: "Lasă lumina asta mai jos un pic!". În câteva secunde, atmosfera devine şi mai romantică. Cinci siluete de femei stau tolănite pe canapea. Vorbesc din vârful buzelor şi zâmbesc în timp ce se uită la una dintre plasmele atârnate pe pereţi. La mese sunt aduse platouri cu gustări reci, speciale. Unii se înfruptă instant, în timp ce cele cinci domniţe, dacă pot fi denumite astfel, nu vor să-şi întindă rujul preţios, aplicat delicat pe buze.

O ospătăriţă cu bentiţă lată schimbă şi paharele de şampanie de pe mese cu unele pline, şi scrumierele. I se observă de la mare distanţă pleoapele strivite de greutatea zilei care a început de câteva ceasuri bune. Dar când primeşti un bacşiş considerabil, parcă uiţi de toată oboseala.

Trece un autobuz 282, iar zeci de perechi de ochi se uită mirate la oamenii aglutinaţi laolaltă în spatele geamurilor fără perdele ale cafenelei "The Eatery". Fie designul şi atmosfera i-au impresionat, fie ceasurile şi brăţările clienţilor chivernisiţi străluceau mult prea tare ca să se mai poată remarca şi altceva. Trec pe lângă fetele îmbrăcate în negru şi ies din "lumea celor avuţi", când mă izbeşte brusc mirosul otrăvitor al unui aurolac care tocmai atunci ieşise la o plimbare pe Dorobanţi.

Până să plec, aerul din cafeneaua de pe Strada Radu Beller mă trimitea cu gândul la alte meleaguri... Acum m-a cuprins pe deplin o covârşitoare senzaţie de realitate. Sunt în Bucureşti. În Dorobanţi.
Citeşte mai multe despre:   stare de lux

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Ritualuri pentru o stare de bine în mijloc de iarnă

Ritualuri pentru o stare de bine în mijloc de iarnă
Ideea de self-care (a avea grijă de tine) este tot mai des întâlnită în ultimii ani şi nu se referă doar la grija de bază legată de sănătate, igienă, hrană etc., ci la o grijă care ţine şi de starea de...

Soluția eficientă pentru a avea picioare tonifiate și fără celulită

Soluția eficientă pentru a avea picioare tonifiate și fără celulită
Fie vara sau iarnă, picioarele tonifiate și fără celulită sunt mereu la modă. Desigur că poți să le acoperi și să nu te gândești la celulită dar poate vrei să arăți bine tu pentru tine în orice moment...

Cum facem față asteniei de iarnă

Cum facem față asteniei de iarnă
După entuziasmul și strălucirea sărbătorilor de iarnă, luna ianuarie vine cu liniște, dar și monotonie, vremea este friguroasă ne ține mult în casă, iar ziua scurtă ne lipsește de razele benefice ale...

De ce să consumi miere în sezonul rece

De ce să consumi miere în sezonul rece
Mulţi nutriţionişti consideră că mierea este un superaliment. Dincolo de calităţile sale gustative, are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare, care combat oboseala şi infecţiile...

Opinia psihologului: Cum sabotăm fericirea noastră și a celor din jur?

Opinia psihologului: Cum sabotăm fericirea noastră și a celor din jur?
Galerie Foto O relație echilibrată între doi adulți aduce creștere și are la bază încredere și susținere. Acest echilibru presupune deschidere și răbdare pentru a înțelege atât nevoile personale, cât și pe cele ale p...

Explicaţiile psihologului: Cum a apărut meditația și de ce trebuie să o luăm în serios?

Explicaţiile psihologului: Cum a apărut meditația și de ce trebuie să o luăm în serios?
Atât în Orient, cât și în Occident, oamenii meditau cu cel puțin 2500 de ani în urmă. Cu toate acestea, practica meditației a rămas mult timp în sfera relgioasă sau spirituală. Anul 1960 a adus o prima schim...

Cum să te ţii de rezoluţiile de Anul Nou

Cum să te ţii de rezoluţiile de Anul Nou
La fiecare început de an, ne propunem să facem schimbări radicale în viaţa noastră. Vrem să slăbim, să ne lăsăm de fumat, să citim mai mult, să obţinem o promovare, să câştigăm mai mult, să mergem în...

Mai multe modele de monitoare video pentru bebeluși vor fi retrase de pe piață

Mai multe modele de monitoare video pentru bebeluși vor fi retrase de pe piață
Philips România SRL a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor despre începerea unei campanii de retragere voluntară a şapte modele de monitoare video pentru bebeluşi din gama Philips...

Cum poţi face mai mult rău încercând să ajuţi

Cum poţi face mai mult rău încercând să ajuţi
Românii, oameni sentimentali şi săritori, acţionează când un om are un necaz pe stradă şi aplică metode auzite prin telefonul fără fir cum că ar rezolva suferinţa. Unele sfaturi şi acţiuni de ajutorare...

Biorezonanța și cele trei etape în care atacă bolile

Biorezonanța și cele trei etape în care atacă bolile
Diagnosticele şi terapiile din categoria tratamentelor alternative naturiste utilizează aparatura şi programele biorezonanţei. Biorezonanţa porneşte şi de la teoria agresiunii bolilor mai întâi asupra zonei...

Top 10 alimente care te ajută să slăbești repede

Top 10 alimente care te ajută să slăbești repede
Așa, pe ultima sută de metri, dacă vreți să mai slăbiți puțin înainte de Revelion și nu vă tentează programul de 3 zile pe care l-am dat ieri, o soluție de avarie este să apelați la alimentele cu...

Cum salvezi un om care s-a înecat cu mâncare

Cum salvezi un om care s-a înecat cu mâncare
Cazurile de înec cu mâncare sunt extrem de frecvente în perioada sărbătorilor. Din păcate, o simplă bucată de cozonac, de pâine sau de friptură poate fi fatală, dacă este „înghiţită”...

Ficatul şi plămânii nu dor

Ficatul şi plămânii nu dor
Specialiştii au făcut un clasament al celor mai brutale dureri, iar pe primul loc se află durerea din pancreatita acută. Tot medicii limpezesc şi greşeala de a zice „mă doare ficatul, mă doare plămânul”....

Maladiile negălăgioase sunt cele mai periculoase

Maladiile negălăgioase sunt cele mai periculoase
„Du-te la medic” nu este un sfat, trebuie să devină o poruncă, dacă vrei să prelungeşti starea ta de sănătate. Dar acest motto are nevoie de o adăugare: „du-te la medic cât mai devreme”, fiindcă...

Adrian Streinu Cercel: În fiecare an, în România se înregistrează 3.300 de cazuri noi de cancer de col uterin

Adrian Streinu Cercel: În fiecare an, în România se înregistrează 3.300 de cazuri noi de cancer de col uterin
Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, a declarat sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, că, în fiecare an, se înregistrează în România 3.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, femeile...
Serviciul de email marketing furnizat de