x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Apa enzimatică - detoxifiere și slăbire

Apa enzimatică - detoxifiere și slăbire

de Larisa Eremia    |    01 Ian 2016   •   18:26
Apa enzimatică - detoxifiere și slăbire
Sursa foto: habovka/Getty Images/iStockphoto

Apa este cel mai puternic aliat atunci când vine vorba de detoxifiere. Adăugând câteva ingrediente, puteți să îi îmbunătățiți gustul și să o îmbogățiți cu vitamine și minerale. Specialiștii de la http://www.healthyfoodhouse.com/ recomandă patru rețete de apă enzimatică.

Rețeta de bază este următoarea:
• 2 litri de apă
• 1 grapefruit, feliat (puteți folosi lămâie)
• 1 mandarină, feliată (puteți folosi portocală)
• 1 castravete mare, feliat
• 10-20 frunze de mentă
• gheață – cât de multă doriți

Preparare:
Spălați bine ingredientele. Feliați fructele și amestecați-le cu frunzele de mentă într-un recipient. Turnați apă și lăsați ingredientele la frigider cât mai mult pentru a maximiza beneficiile.
Aceasta nu este singura combinație posibilă. Alegeți fructele preferate și urmați pașii menționați anterior. Vă recomandăm în continuare alte patru „rețete”, ca sursă de inspirație:

1. Ceai verde, mentă și lime
Este un „supliment” uimitor care accelerează arderea grăsimilor și îmbunătățește digestia, ameliorează durerile de cap și congestia nazală și împrospătează respirația;

2. Căpșune și kiwi
Această combinație îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, protejează sistemul imunitar, reglează nivelul zahărului din sânge și stimulează digestia;
Strawberry – Kiwi

3. Castravete, Lime și Lămâie
Ingredientele sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu retenția de apă, având și alte beneficii. Castravetele, lime-ul și lămâia reduc balonarea, controlează apetitul, hidratează corpul și îmbunătățesc digestia.

4. Lămâie, Lime și Portocală
Combinația poate remedia orice problemă a sistemului digestiv. Mai mult decât atât, este un remediu eficient împotriva arsurilor la stomac.
 

×