x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Argila are grijă de tenul tău

Argila are grijă de tenul tău

de Gina Matei    |    20 Apr 2010   •   00:00
Argila are grijă de tenul tău
Sursa foto: /THINKSTOCK

Pentru ten, pudra de argilă se foloseşte sub formă de măşti cosmetice. Pentru un rezultat şi mai bun, pudra de argilă se amestecă şi cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou, în funcţie de tipul de ten. Efectul: ten ferm şi musculatura feţei întărită. Veţi constata cu siguranţă că, după îndepărtarea măştii, tenul îşi recapătă vigoarea şi strălucirea.

TEN ACNEIC
Pentru tenul acneic, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare recomandă amestecul de pudră de argilă cu apă. De preferat, apa de tărâţe de grâu. Se aplică pe faţă sub formă de mască. Se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă din abundenţă. După înlăturarea măştii, pielea rămâne curată, fină şi catifelată. Efectele argilei asupra tenului acneic se datorează proprietăţilor sale antitoxice, antiseptice, degresante şi antialergice. Utilizarea argilei duce la eliminarea grăsimilor din ţesuturi.

RIDURI?
Tot acasă vă puteţi prepara o cremă antirid eficientă. Aveţi nevoie de 2 linguri de argilă, 2 linguriţe de miere, 20 g decoct de rădăcină de nalbă şi apă. Sau, şi mai simplu, puteţi combina argila cu sucul de lămâie.

TEN LIPSIT DE STRĂLUCIRE?
În acest caz, se poate aplica o mască din argilă şi suc de castravete. Rezultat: veţi reda fermitatea tenului palid, obosit.

PUNE PUNCT PUNCTELOR NEGRE
Inesteticele puncte negre pot fi combătute cu argilă. În acest sens, argila se amestecă bine cu apă şi suc de lămâie sau de castravete. De asemenea, se pot amesteca 2 linguri de praf de argilă cu o linguriţă de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie.

TEN DESHIDRATAT
Dacă amestecaţi pudra de argilă cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou, veţi obţine o mască puternic hidratantă.

ATENŢIE!
La prepararea măştilor pe bază de argilă se folosesc numai vase şi baghete din sticlă, porţelan sau lemn, evitând contactul argilei cu metale sau materiale plastice.

×
Subiecte în articol: cosmetica