x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ascensiunea regelui Armani

Ascensiunea regelui Armani

de Mihaela Matachita    |    07 Aug 2010   •   00:00
Ascensiunea regelui Armani
Sursa foto: Paco Serinelli/AFP

Simbol şi ambasador al modei italiene în lume, supranumit "regele covorului roşu", Giorgio Armani a împlinit recent venerabila vârstă de 76 de ani, fiind omagiat de prieteni, colegi de breaslă, cunoscători, admiratori şi mass-media.

Născut la 11 iulie 1934 în micul oraş italian Piacenza, el este astăzi probabil cel mai cunoscut designer italian de modă. Cunoscut mai ales pentru stilul costumelor bărbăteşti pe care le poartă mari actori de la Hollywood ca Mel Gibson sau Richard Gere, Armani nu s-a gândit niciodată pe când era tânăr să devină creator de modă. S-a dus la facultate pentru a se face medic, dar curând şi-a dat seama că spitalele nu sunt pentru el. Giorgio a urmat, apoi, cursuri de fotografie.

Însă nici această etapă din viaţa sa nu a durat pera mult şi, în 1957, a abandonat fotografia pentru a-şi satisface stagiul militar, obligatoriu pe vremea aceea. După ce şi-a îndeplinit datoria faţă de ţară, şi-a găsit un job la marele magazin universal din Italia acelor vremuri, "La Rinascente". Se pare că "ucenicia" de aici i-a folosit, astfel că, în 1964, s-a dus să lucreze pentru importantul designer de modă Nino Cerruti. Debutul a fost de bun augur, începând ascensiunea spre lumea modei de înaltă clasă. Încurajat de bunul său prieten Sergio Galeotti, l-a părăsit pe Cerruti în 1970, înfiinţându-şi, ca "free lancer", propriul studio de design. S-au scurs doar patru ani şi, în 1974, ajutat de acelaşi prieten, şi-a înfiinţat propria companie, Giorgio Armani S.p.A. Prima colecţie pentru bărbaţi a avut un succes uriaş, iar un an mai târziu colecţia pentru femei a fost primită de public cu acelaşi entuziasm.

STILUL INCONFUNDABIL
De atunci, a tot dezvoltat ceea ce se numeşte "look-ul Armani", uşor de recunoscut de toată lumea, cu o linie distinctă, curată, bine croită, astfel încât creaţiile sale domină covorul roşu la defilările de modă. Astăzi, are propriile case în multe locuri exotice ca San Tropez, Forte dei Marmi, Broni şi Pantelleria.
La 74 de ani, este încă unul dintre cei mai activi creatori de modă, lucrează în fiecare zi pentru a face să crească propriul imperiu, lansează colecţii într-un ritm la care alţi designeri doar visează, prezintă întotdeauna "un nou look". Dar păstrează, în acelaşi timp, notele caracteristice ale inconfundabilului stil Armani, fie că este vorba despre costume, rochii, cosmetice, parfumuri, decoraţiuni interioare, bijuterii, portofele de piele, cercei ori ceasuri.

Pe lângă modă, este implicat în numeroase activităţi care îl ajută să-şi menţină tinereţea. În 2002, a fost numit "Ambasador al Bunăvoinţei" pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, putând astfel îndemna bogaţii să se implice mai mult în problemele importante ale oamenilor.
Acum doi ani, Cher, celebra cântăreaţă, spunea despre creaţiile marelui designer: "Îmi place faptul că, dacă ai cumpărat ceva acum 20 de ani, poţi să-l porţi şi azi". Într-adevăr, creaţiile "regelui Armani" au trecut testul timpului.

×
Subiecte în articol: stare de lux